Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 25.02.2014.
12:01
D. DEKIĆ i B. ĐOKIĆ - Vesti A

Paljba po Dačiću svim sredstvima

Udar na premijera Srbije stigao je pravo iz policije, otkrićem inspektora Bogdana Pušića da je Dačićev bivši šef Kabineta Branko Lazarević na saslušanju rekao da ga je ministar policije upoznao sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, optuženim za šverc kokaina.

Prekoračena ovkašćenja: Bogdan Pušić i Milorad Veljović
 

Pušić je to obelodanio na TV Pinku, kao šef Radne grupe Uprave kriminalističke policije koji je učestvovao u saslušanju Lazarevića, mada po prirodi posla ne bi smeo da iznosi detalje istrage.
 

Političke inspekcije

Inspektora Pušića jedan tabloid pre pola godine je optužio za niz afera, između ostalog, da je sprečavao hapšenje Petra Matijevića, vlasnika istoimene mesne industrije i sabotirao aferu "Sloga Kać" tešku 320 miliona evra, zato što je jedan od aktera njegov kum. Objavljeno je i da je Pušićeva supruga Gordana, sa funkcionerima DS Borislavom Novakovićem i Dušanom Elezovićem, učestvovala u izvlačenju miliona iz kase Novog Sada, koji su potom otišli za izbornu kampanju DS. U septembru 2013.

Upitan da li je i Dačić pod istragom, naveo je da su "predmet istrage svi koji su imali bilo kakvu vezu" s kriminalnom grupom odbeglog Darka Šarića, a na pitanje hoće li premijer biti saslušan, odgovorio je da će "biti saslušani svi" za koje se utvrde elementi krivične odgovornosti.


- Policija će postupati kao i do sada - poručio je Pušić preko TV Pinka za koju se govori da je prerasla u izborni štab naprednjaka.


Bivši koministar policije, advokat Božo Prelević ukazuje da kontakt sa nekim ne znači i krivično delo, ali izgleda da bi neko da priču o "premijeru i banani", kako kaže pretvori u lajtmotiv predstojećih izbora.


- To može da bude politička i moralna, ali ne i krivična odgovornost, a oni zamajavaju i imamo priču usred izborne kampanje koja može da znači nešto drugo. Možda da se uoči izbora nekom ruši rejting, jer sve smo čuli šta nije po zakonu, a ne šta jeste. Da umemo da vodimo Srbiju, ne bi nam se dešavalo to što nam se dešava - ocenio je Prelević koji smatra da ovakva priča možda kod nekog može da prođe, ali ne kod većine, niti za stalno.
 

Ukrajinski scenario

Paralelno sa pričom "o premijeru i banani", SNS je napao DS da priziva u Srbiji krvave ukrajinske nerede.
- Laž je da bilo ko iz DS priželjkuje tako nešto, ali svako ozbiljan u zemlji bi trebalo da se plaši užasno loše ekonomsko socijalne situacije u Srbiji. Umesto što optužuju, naprednjaci neka pogledaju izjavu svog šefa Aleksandra Vučića od pre desetak dana koji je stanje u zemlji ocenio gore od mene - odgovara na optužbe Borislav Stefanović.

On ističe da ukoliko TV Pink objavljuje krivca, onda Srbiji ne treba ni sud ni Tužilaštvo.
- Političari su ujarmili i tužioca i policijskog inspektora, pa mi deluje da ovo što rade ništa dobro neće doneti - zaključio je Prelević. On ukazuje na to da političari ne bi smeli da kao pobednici na izborima pobrkaju šta su dobili s većinom glasova.
- Treba da znaju da nisu osvojili ni institucije, ni medije - kaže nekadašnji koministar policije.


Stranka čiji je Dačić lider ostaje pri stavu da organi istrage treba da rade svoj posao, a potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović je na Pušićeve navode šturo reagovala objasnivši samo da Dačić nije pokrenuo istragu dok nije bilo skupljeno dovoljno dokaza.


U Srbiji, prema oceni funkcionera Demokratske stranke Borislava Stefanovića, ništa više nije neobično jer su institucije, kako tvrdi, podređene vlasti jednog čoveka, Aleksandra Vučića.


- Ako se nastavi dalje urušavanje institucija države, kao i da vlast vode tabloidi, a da se televiziji s nacionalnom frekvencijom diriguje iz centra SNS-a, jasno je dokle ćemo stići - kaže Stefanović.

Ko je Bogdan Pušić: Vučićev čovek od poverenja

Bogdan Pušić je inspektor kriminalističke policije i dugo vremena je radio u nekadašnjoj Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala, sadašnjem SBPOK-u, odakle je premešten iz novosadske policije.


Bio je, kako se priča u MUP Srbije, u dobrim odnosima sa Aleksandrom Vučićem, dok je ovaj još bio u opoziciji. Odmah pošto je Vučić postao potpredsednik Vlade Srbije, Pušić je premešten za šefa radne grupe koja ispituje sporne privatizacije i ubrzo je postao zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije, odnosno druga najvažnija osoba u ovoj službi.


Krajem septembra prošle godine na svoj zahtev smenjen je s mesta zamenika načelnika, posle serije tekstova u tabloidima o navodnim kriminalnim aktivnostima njega i supruge. Ostao je, međutim, da rukovodi radnom grupom, mnogi bi rekli, kao Vučićev čovek od poverenja.


Godinama je radio u tandemu sa inspektorom Brankom Glušicom, još iz novosadskih dana. Zajedno su, između ostalog, radili i u akciji Mreža, koju je naredio tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, na razotkrivanju šverca cigareta.


Glušica, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, koji je posle prešao u UBPOK, ubijen je 24. decembra 2009. u novosadskom naselju Telep. Njegov ubica nikada nije otkriven i slučaj je do danas ostao otvoren.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.02.2014. 13:53
Važno je da srbiju vode i njome upravljaju sposobni kadrovi iz bosne koliko se sećam da je ovaj bosančeros Pušić štitiio pljaškaše na čelu sa njegovom suprugom razvojne banke vojvodine i druge pljačke prilikom privatuizacije averovatno je zaštitio i mnoge druge njegove bosance kopji su masovno pljačkali srbiju i gle ti sda taj isti je na čelu radne grupe za unutrašnmju i spoljašnu kontrolu u Mup,jer mu je na vlast došao njegov bosanac Vučić i on je sad umesto da bude uhapšen bog i batina,narode srpski stidi se i propadni od stida u zemlju ,a ti srbijo umri da ti vidim pratnju da te ovi bosančerosi više ne uništavaju i tobom vladaju
Utorak 25.02.2014. 19:58
Klasican primer medjumafijaskog obracuna medju sluzbinom komunjarskom mafijom koja vlada Srbijom vec 70god ! Zabole me za njih, nek se rokaju..samo da ih je manje !
Utorak 25.02.2014. 15:34
Za ovo je kriv sam Dačić. Jer, ovaj Pušić je nedavno bio na saslušanju oko ofare Matijević zbog malverzacija uz pomoć svoje supruge. I umesto da bude odmah od strane ministra Dačića suspendovan do okončanja tog postupka i izbačen iz službe, on je od strane istog tog Ministra policije unapredjen. Prebačan u Beograd na još bolje radno mesto. Naravno, pri tome mu je pomogao i saglasio se Direktor policije. I sada se Dačiću to vraća. I neka , tako mu i treba, kad nije uradio kako je propisano Zakonom o policiji, da svaki službenik policije, ukoliko se povede protiv njega, bilo kakav postupak, mora da bude suspendovan do okončanja postupka. On to n ije uradio i zato mu se sada to obija o glavu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online