Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 17.02.2014.
17:53
Beta A

Tači: 2015. Kosovo dobija vojsku

Premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači danas je izjavio da je 2014. poslednja godina u kojoj će Bezbednosne snage Kosova (BSK) pod tim imenom učestvovati na defileu povodom Dana nezavisnosti i da će od sledeće godine one biti Oružane snage Kosova (OSK).

Hašim Tači
 

Govoreći pred defileom pripadnika BSK i Kosovske policije, koji je održan tačno u podne u centru Prištine na trgu Zahir Pajaziti, u blizini Grand hotela, premijer Tači je rekao da se oseća ponosnim što su BSK uspešna priča.

"Ovo će biti poslednji defile BSK na obeležavanju godišnjice nezavisnosti Kosova. Od sledeće godine ta će institucija biti poznata kao Oružane snage Kosova", rekao je Tači i dodao da će te snage preuzeti punu odgovornost u oblasti bezbednosti.

Tači je rekao da će OSK imati novi mandat i da će to podrazumevati odbramabene kapacitete i njihovu spremnost i sposobnost da očuvaju suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

Predsednica tzv. Kosova Atifete Jahjaga je rekla da na šestu godišnjicu nezavisnosti građani Kosova treba da dokažu da uspešno ostvaruju i čuvaju ono za šta su generacije građana Kosova decenijama polagali svoje živote.

"17. februar obeležava nepovratnu i nedvosmislenu istoriju države Kosovo", rekla je Jahjaga i dodala da je period neprijateljstva na Balkanu prošlost i da je sada vreme integracija u evropske strukture. Jahjaga je rekla da je nezavisnost garant mira, stabilnosti i sigurnosti u regionu jugoistočne Evrope.

Ona je rekla da ima još mnogo posla na stvaranju pravne države, koja će obezbediti red i mir u svakom delu Kosova. Na manifestaciji je govorila i amabasadorka SAD na Kosovu, Trejsi En Džejkobson.

Proslava šeste godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova započela je 14. februara, dok je današnji deo obeležavanja započet polaganjem cveća na grobove prvog predsednika Kosova, Ibrahima Rugove, i prvog komandanta Oslobodilaćke vojske Kosova, Adema Jašarija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.02.2014. 18:57
"Tači: 2015. Kosovo dobija (SPSKU) vojsku " kraj citata.
Ponedeljak 17.02.2014. 22:06
Siptarska teroristicka banda otimaca tudje zemlje i imovine nastavlja po svome. Toboze, imace svoju vojsku. Tom "vojskom" mogu da se obrisu, znaju oni dobro koja i cija vojska radi za njihov banditizam. Ta tzv. Zmijina "vojska" bice taman toliko vojska kao sto je i njihova "nezavisnost". A o tome koliko su nezavisni, najbolje govore oni koji im vode nazovi politiku.
Utorak 18.02.2014. 00:53
pa vec imas vojsku ona koja je klala i palila srpsko po kosovu to ti je vojska
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online