Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 16.02.2014.
14:33
Beta A

Dačić udario na Nikolića: Potrebni su nam predsednički izbori

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i premijer u ostavci Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da su Srbiji u narednom periodu potrebni predsednički izbori.

Tomislav Nikolić i Ivica Dačić
 

"Ne sada, ali u narednom periodu potrebni su i predsednički izbori", rekao je Dačić na predizbornom mitingu koalicije SPS-PUPS-JS u novosadskom "Spensu". On je pred više hiljada okupljenih građana dodao da su potrebni i vanredni pokrajinski izbori u Vojvodini, jer se u Srbiji "sve promenilo", kao i lokalni izbori.

Dačić je kazao da je Vojvodina autonomija unutar Srbije, a ne protiv nje, i dodao da se zalaže za poštovanje pokrajinske autonomije, ali i za jedinstvo Srbije. "Vojvodina treba da se razvija. Niko ne treba da je krade, ali to je deo Srbije", kazao je predsednik SPS.

Naglasio je da je on Srbin i nacionalista od rođenja, ali da "nije samoubica" i da ne može da vodi narod da "kolektivno udaramo glavom u zid" i dodao: "Samo budala se dva puta sapliće na isti kamen". Dačić je kazao da se zalaže za reforme, ali ne takve koje će da "pojedu ljude" i nakon kojih će veliki broj građana ostati bez posla
i bez penzija.

On je naveo da Srbija mora da ide ka Evropskoj uniji, pošto će za pet godina od nje dobiti deset milijardi evra. "Idemo ka EU, ali smo verni našim prijateljima i braći koji nas podržavaju. Naš najbolji interes je saradnja sa Rusijom" rekao je.

Potpredsednik SPS Dušan Bajatović rekao je za sebe da je on "ruski čovek" koji vodi Južni tok.  Na mitingu u velikoj sali "Spensa" građani su nosili partijske
zastave i zastave Srbije, i crvene balone. Početku mitinga je prethodila neka vrsta generalne probe, kada je voditelj vežbao sa prisutnima kako treba da se ponašaju, šta da uzvikuju i kako treba da stoje da u televizijskom prenosu izgleda da
ih ima što više.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.02.2014. 14:35
Konacno da i mangulica predlozi nesto pametno? Predsednicki izbori,jasta.
Nedelja 16.02.2014. 15:34
мала "свађа" међу пријатељима... ништа више... треба заблентавити ове сплачине из србије, пошто акција "фекетић", мерцедес и остала срања евидентно не дају резултат.. ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ ! ДВЕРИ ! И ТАЧКА !
Nedelja 16.02.2014. 16:12
...a sta kazu pioniri maleni...?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online