Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 10.02.2014.
18:09
Beta A

"Naprednjaci doveli najgore sudije"

Demokatska stranka (DS) saopštila je danas da sudstvo svakim danom ponižava građane Srbije umesto da ih zaštiti i da je "naprednjačka vlast dovela najgore sudije" da sprovode tabloidne poternice a oslobađaju kriminalce kao što je 3.000 osuđenika oslobođeno Zakonom o amnestiji.

Vladimir Todorić, predsednik Resornog odbora DS za pravosuđe
 

"Oni kojima su usta puna sopstvenog poštenja i borbe protiv kriminala su upravo oni koji imaju najmanje pokrića da to rade. Mi iz DS nećemo dozvoliti da ovakve stvari odu neprimetno u zaborav", naveo je u pisanoj izjavi predsednik Resornog odbora DS za pravosuđe Vladimir Todorić.

Todorić je naveo da je teško rečima iskazati toliko zaprepašćenje i zgražanje nad dvema sudskim odlukama koje su teško uznemirile javnost u Srbiji.

"Presuda za ubistvo Vladislave Červenko koje je potreslo celu zemlju svojom bestijalnošću i gde je ubica javno potvrdio svoje zlodelo je danas ukinuto od strane Apelacionog suda u Novom Sadu. Tim istim sudom predsedava sudija Novica Peković za koga je utvrđeno da je u prethodnom periodu presudio u korist stranke koja mu je ostavila testamentom nekretnine", dodao je Todorić.

Todorić je naveo da je Peković bio slično kadrovsko rešenje poput predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevića koji je predsedavao sudskim većem u slučaju protiv vladike Ilariona gde je dopušteno da slučaj zastari.

"Takav stručnjak za zastarevanja je uticao i na drugu današnju sramnu sudsku odluku. Druga današnja skandalozna odluka suda je oslobađanje Mihalja Kertesa što je posledica ukidanja osuđujuće presude od strane istog Vrhovnog kasacionog suda iz marta 2013. godine", dodao je Todorić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.02.2014. 18:22
A oslobadjanje siptarskih terorista im ne smeta
Ponedeljak 10.02.2014. 18:16
Samo da se ne zaboravi . "Reformu" pravosuđa započeli su DS BANDITI A NASTAVILI SNS BANDITI . To je još jedan dokaz da među njima NEMA RAZLIKE .
Ponedeljak 10.02.2014. 21:27
Dojavili neki žutokljunci, koji ne umeju da žive bez vlasti, Borisu Tadiću, da računuju na njega za rušenje Dragana Đilasa, a on se oma upeco, ko' som na bućkalo. Znaju mangupi da on ni ne postoji bez vlasti, makar i najmanje, stranačke. Ali, to više nije samo njegov problem, to je ponižavajuće za sve građane ove zemlje. Tako nisko da padne predsednik jedne države, ma kava da je. Da se otima za korumpiranu stranku u raspadu, bez morala i ugleda, stranku koju je čitavu deceniju nosio na svojim leđima i koja ga se odrekla, kad je prvi put posrnuo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online