Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.02.2014.
03:18 >> 09:16h
Đ. Janković - Vesti A

Izvor večne ljubavi u Banji Koviljači magnet za strance

Ukoliko se parovi koji dođu u hotel Rojal spa u Banji Koviljači ovde osete zaljubljenije nego do tada, razlog je verovatno to što se ovaj objekat nalazi na mestu nekadašnjeg banjskog izvora za koji se vezuje legenda o Izvoru večne ljubavi. Prema rečima turističkog radnika Vladimira Vulovića, hroničara "kraljevske banje", legenda je za mnoge meštane bila nepoznanica, ali je pronađena u spisima i sada izneta na svetlost dana.

Zid ljubavi
 

Prema njegovim rečima, legenda kaže da su u Koviljkinom gradu živele dve bogate porodice, sa sinom jedincem i kćerkom jedinicom, stasalim za brak. On je stalno menjao devojke, ali ni u jednu nije bio zaljubljen dok je ona svakodnevno odbijala prosce. Jednog letnjeg dana ona je došla na banjski izvor, a tu se zadesio i on. U jednom momentu istovremeno su krenuli da se napiju izvorske vode, posle prvog gutljaja žeđ nestade, pogledi im se sretoše i planu ljubav. Priča o njihovom susretu na izvoru, neizmernoj ljubavi i sreći brzo se pročula i ljubavni parovi počeše dolaziti na to mesto da se napiju vode i zavetuju na večnu ljubav.

Zbog toga to mesto prozvaše Izvor večne ljubavi. U hotelu, koji mineralnu vodu za svoj bazen dobija delom i iz tog izvora, odlučili su da ovu priču približe gostima i naprave "galeriju ljubavi" gde se parovima organizuje intimna večera, a tu je i zid ljubavi gde se već nalaze fotografije zaljubljenih.

Hotel na mestu izvora večne ljubavi

Oni će, nadaju se u hotelu, ponovo doći u Koviljaču i potvrditi da "izvor večne ljubavi" i dalje ima staru moć.

Let paraglajderom

Gosti će se sa legendarnom planinom Gučevo upoznati letovima paraglajdingom, lepote Drine i Zvorničkog jezera videće na regati i ribolovu, a Tršića i Tronoše u šumskim vožnjama džipova i bicikala.

- Na mestu današnjeg banjskog parka nekada je bilo dosta izvora. Nedaleko od hotela bili su izvori bakrovite i gvožđevite vode koji su, nažalost, zatrpani i sumporovite vode za piće. Nadam se da će oni biti ponovo otvoreni kako bi ponuda Banje Koviljače bila kompletnija i njene blagodeti bile što dostupnije svima - kaže Vulović.


Prema podacima menadžmenta ovaj hotel je prošle godine imao oko 13.000 noćenja, 20 odsto više nego prethodne godine, a od ukupnog broja gostiju trećina su bili stranci. Najviše gostiju bilo je iz Južne Koreje, Bosne i Hercegovine, Italije, Nemačke i Austrije.


Domaći gosti najčešće su bili iz Beograda i Vojvodine. Posle druge sezone poslovanja ovaj objekat se pozicionirao kao velnes hotel u kome se gosti prosečno zadržavaju od četiri do pet dana, a menadžment očekuje da ova godina bude još uspešnija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online