Nedelja 09.02.2014.
03:18 >> 09:16h
Đ. Janković - Vesti

Izvor večne ljubavi u Banji Koviljači magnet za strance

Zid ljubavi
 

Prema njegovim rečima, legenda kaže da su u Koviljkinom gradu živele dve bogate porodice, sa sinom jedincem i kćerkom jedinicom, stasalim za brak. On je stalno menjao devojke, ali ni u jednu nije bio zaljubljen dok je ona svakodnevno odbijala prosce. Jednog letnjeg dana ona je došla na banjski izvor, a tu se zadesio i on. U jednom momentu istovremeno su krenuli da se napiju izvorske vode, posle prvog gutljaja žeđ nestade, pogledi im se sretoše i planu ljubav. Priča o njihovom susretu na izvoru, neizmernoj ljubavi i sreći brzo se pročula i ljubavni parovi počeše dolaziti na to mesto da se napiju vode i zavetuju na večnu ljubav.

Zbog toga to mesto prozvaše Izvor večne ljubavi. U hotelu, koji mineralnu vodu za svoj bazen dobija delom i iz tog izvora, odlučili su da ovu priču približe gostima i naprave "galeriju ljubavi" gde se parovima organizuje intimna večera, a tu je i zid ljubavi gde se već nalaze fotografije zaljubljenih.

Hotel na mestu izvora večne ljubavi

Oni će, nadaju se u hotelu, ponovo doći u Koviljaču i potvrditi da "izvor večne ljubavi" i dalje ima staru moć.

Let paraglajderom

Gosti će se sa legendarnom planinom Gučevo upoznati letovima paraglajdingom, lepote Drine i Zvorničkog jezera videće na regati i ribolovu, a Tršića i Tronoše u šumskim vožnjama džipova i bicikala.

- Na mestu današnjeg banjskog parka nekada je bilo dosta izvora. Nedaleko od hotela bili su izvori bakrovite i gvožđevite vode koji su, nažalost, zatrpani i sumporovite vode za piće. Nadam se da će oni biti ponovo otvoreni kako bi ponuda Banje Koviljače bila kompletnija i njene blagodeti bile što dostupnije svima - kaže Vulović.


Prema podacima menadžmenta ovaj hotel je prošle godine imao oko 13.000 noćenja, 20 odsto više nego prethodne godine, a od ukupnog broja gostiju trećina su bili stranci. Najviše gostiju bilo je iz Južne Koreje, Bosne i Hercegovine, Italije, Nemačke i Austrije.


Domaći gosti najčešće su bili iz Beograda i Vojvodine. Posle druge sezone poslovanja ovaj objekat se pozicionirao kao velnes hotel u kome se gosti prosečno zadržavaju od četiri do pet dana, a menadžment očekuje da ova godina bude još uspešnija.

2024 © - Vesti online