Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 07.02.2014.
16:11
Beta, Vestionline A

Da otvorimo ofis za FBI u Srbiji, pliz

Eh, nekada smo odbijali dolaske stranih istražitelja u Srbiju, pa je, na primer, to bio jedan od povoda da počne Prvi svetski rat, a danas sami zovemo kriminalne eksperte, i to, ni manje ni više, nego iz dobre i poštene američke institucije - čuvenog FBI-ja. Ali dobro, da ne prizivamo baš rat - zovemo ih u pomoć, i ajde da se nadamo da će to i biti - pomoć, a ne muka kakvu svet očekuje kad se SAD dobronamerno umešaju nekome u život...

I oni ne da će da dođu samo da pomognu našem narodu, nego će i meni da otvore nalog na Skajpu da se dopisujemo kad nisu tu: Ivica Dačić
 

Dakle, predsednik Vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić, najavio je u petak mogućnost otvaranja kancelarije Federalnog istražnog Biroa (FBI) u Beogradu, kao i posetu američkih senatora i kongresmena Srbiji do kraja godine.


On je posle sastanka sa direktorom FBI Džejmsom Komijem novinarima u Vašingtonu rekao da će ta američka agencija u narednih šest meseci razmotriti dolazak u Srbiju.


"FBI će u narednih šest meseci razmotriti taj predlog, a ako ne dođe onda barem da pošalje stručnjake za visokotehnološki kriminal i borbu protiv sajber-terorizma u Beograd", kazao je Dačić.

Protiv radikalnog islama i sajber terorizma

Premijer je istakao da je sa Komijem razgovarao o saradnji u borbi protiv ekstremizma i terorizma, a naročito protiv radikalnog islama, i razmeni informacija kroz saradnju službi za visokotehnološki kriminal i sajber terorizam.


"Veliki broj ljudi sa naših područja odlazi u ekstremističke grupacije, naročito u Siriji, i to predstavlja opasnost po mir i bezbednost građana u našem regionu", kazao je Dačić.


Na sastanku je bilo reči i o tome da se do kraja 2014. godine u Beogradu organizuje konferencija ministara unutrašnjih poslova i direktora policije iz regiona, na kojoj bi učestvovao i direktor FBI.


Dačić se sastao i sa šefom srpskog kokusa u američkom Kongresu Tedom Polom, kome se "zahvalio u ime Srbije", i naveo da postoji "veliki broj kongresmena koji žele da se čuje objektivna slika o Srbiji".


"Dogovorili smo se da jedna grupa senatora i kongresmena dođe do kraja godine u Srbiju, kako bi se upoznali sa napretkom koje je Srbija napravila u evropskim integracijama ali i reformama političkog sistema", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Petak 07.02.2014. 16:51
Црвени говнар би да не путује преко баре кад му ресетују чип у сурутци,,,,
Petak 07.02.2014. 17:13
Dačiću ti si već prolupao i lupaš gluposti pa oni već odavna imaju ofis u Srbiji i svoje saradnike i aktiviste oni godinama aktivno rade i vršlaju srbijom pa gde ti živiš pobogu joj narode srpski koga si imao za premijera vlade i ministra policije,sad verujem Miloševiću zaštio ga nije vaario i uvek debelo prase nazivao ,ja sam dosad mislo da je delimično glup a on bre totalno glup ne samo da je glup posle molitvenog doručka prolupao gle ti njega on nezna da su oni u vreme ministriranja Šutanovca u ministarstvu odbranre imali svoje službenike u njemu koji su rad tog minisarstva kontrolisali i savetovali kako da penzioniše sve sposobne i pametne generale i ofuicire vojske srbije ,,,,,,,,,,
Petak 07.02.2014. 17:01
...za prodaju KiM.ni Bog ti nece pomoci a kamoli FBI.pod hitno te uhapsiti treba, jer srbija ima svoju biro za istragu samo ste joj vi kocnica na putu uspeha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online