Petak 07.02.2014.
16:11
Beta, Vestionline

Da otvorimo ofis za FBI u Srbiji, pliz

I oni ne da će da dođu samo da pomognu našem narodu, nego će i meni da otvore nalog na Skajpu da se dopisujemo kad nisu tu: Ivica Dačić
 

Dakle, predsednik Vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić, najavio je u petak mogućnost otvaranja kancelarije Federalnog istražnog Biroa (FBI) u Beogradu, kao i posetu američkih senatora i kongresmena Srbiji do kraja godine.


On je posle sastanka sa direktorom FBI Džejmsom Komijem novinarima u Vašingtonu rekao da će ta američka agencija u narednih šest meseci razmotriti dolazak u Srbiju.


"FBI će u narednih šest meseci razmotriti taj predlog, a ako ne dođe onda barem da pošalje stručnjake za visokotehnološki kriminal i borbu protiv sajber-terorizma u Beograd", kazao je Dačić.

Protiv radikalnog islama i sajber terorizma

Premijer je istakao da je sa Komijem razgovarao o saradnji u borbi protiv ekstremizma i terorizma, a naročito protiv radikalnog islama, i razmeni informacija kroz saradnju službi za visokotehnološki kriminal i sajber terorizam.


"Veliki broj ljudi sa naših područja odlazi u ekstremističke grupacije, naročito u Siriji, i to predstavlja opasnost po mir i bezbednost građana u našem regionu", kazao je Dačić.


Na sastanku je bilo reči i o tome da se do kraja 2014. godine u Beogradu organizuje konferencija ministara unutrašnjih poslova i direktora policije iz regiona, na kojoj bi učestvovao i direktor FBI.


Dačić se sastao i sa šefom srpskog kokusa u američkom Kongresu Tedom Polom, kome se "zahvalio u ime Srbije", i naveo da postoji "veliki broj kongresmena koji žele da se čuje objektivna slika o Srbiji".


"Dogovorili smo se da jedna grupa senatora i kongresmena dođe do kraja godine u Srbiju, kako bi se upoznali sa napretkom koje je Srbija napravila u evropskim integracijama ali i reformama političkog sistema", kazao je on.

2024 © - Vesti online