Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 06.02.2014.
16:47
D. Dekić - Vesti A

Euleks hapsi po hrvatskom receptu

Posle hapšenja penzionisanog pukovnika srpske policije Dragoljuba Delibašića (57), osumnjičenog za ubistva počinjena 1999. i 2000. među Srbima na Kosovu i Metohiji, dodatno su pojačani strah i neizvesnost.

Goran Bogdanović: Bojim se da je ovo scenario koji će još više zaplašiti srpsku zajednicu
 


Delibašića su uhapsili pripadnici Euleksa po nalogu međunarodnog tužioca, a terete ga, kako je objasnio advokat Dejan Vasić, za ista dela kao i Olivera Ivanovića, kome je u međuvremenu odbijen zahtev da se brani sa slobode i određen jednomesečni pritvor.
Delibašić se juče na saslušanju branio ćutanjem.


Srbi na Kosovu pretpostavljaju da u pokrajini počinje da se primenjuje hrvatski scenarij i da već koliko sutra bilo ko od njih može da završi iza rešetaka pod sumnjivim optužbama i još sumnjivijim svedocima, baš kao u slučaju Srba iz Hrvatske.

Pročitajte još:

* Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

* Nastavljen progon Srba: Bivši pukovnik završio kao Ivanović

* EU, V. Britanija i SAD u šoku zbog Ivanovića

- Upravo sam se čuo sa nekim ljudima, da vidimo šta nam je činiti. Bojim se da je ovo scenario koji će još više zaplašiti srpsku zajednicu, dok će jedan deo iz straha napustiti pokrajinu. Pitamo se ko je sledeći? Na koga će uprti prstom sa teškim optužbama i uz pomoć dva svedoka koja se posle toliko vremena iznenada pojavljuju - komentariše Goran Bogdanović, bivši ministar za Kosmet.


Specijalno tužilaštvo Kosova sumnjiči Delibašića da je kao komandir policije u Mitrovici 1999/2000. podsticao na ubistva i pokušaj ubistva Albanaca, u saučesništvu sa tadašnjim navodnim vođom „čuvara mosta" Oliverom Ivanovićem.


Niko među Srbima ne negira da svaki zločin treba da bude ispitan, ali im je čudno da se posle toliko godina hapse ljudi koji su sve vreme živeli na Kosmetu i bili im na raspolaganju.


- Ne postavljam pitanje da li je neko kriv ili nije, to je na sudu, ali šta je radila međunarodna zajednica od 1999. do danas - pita Bogdanović.


Podsećamo da su "Vesti" već pisale o postojanju tajnih Euleksovih optužnica protiv kosovskih Srba.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.02.2014. 17:13
Ovaj Goran Bogdanovic je jedan od glavnih koji je i doveo do situacije da stranci mogu Srbe da hapse po nasoj juznoj pokrajini! Sada se, kao, cudi! Ili je neverovatno glup covek, sto ne verujem, ili je spin-doktor za prolivanje krokodilskih suza nad Srbima, a doprineo je jadu i bedi!
Četvrtak 06.02.2014. 17:25
Pa sto se ne zalite tkzv.siftarskim Ambasadorima u Beogradu?Ili su oni nesto drugo??
Petak 07.02.2014. 09:44
Tačijev MINISTAR 2002.godine,Tadićev MINISTAR 2012.godine,i sad treba beda od čoveka da se javlja za reč i da Bogdanović "protestvuje",zbog hapšenja kolko je licemeran ,a on je doveo do svega ovog zajedno sa Tadićem pa on tog izdajnika Tadića treba da ljubi u dupe a to i radi jer ga je samo zato što je bio kod TAČIJA postavio za ministra u vladi Srbije,i zato treba svakom da bude jasno da je veleizdaju SRBIJE započeo TADIĆ a nepismeni NIKOLIĆ na nečuven način dovršio kad je malo ko od njega to očekivao. Zašto i novinari izveštači više tog izdajnika bogdanovića u opšte reklamiraju i na taj način sebe poistovećuju sa njim,taj bogdanović ni u LEŠKU gde ima kuću nesme da u kafanu više udje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online