Četvrtak 06.02.2014.
16:47
D. Dekić - Vesti

Euleks hapsi po hrvatskom receptu

Goran Bogdanović: Bojim se da je ovo scenario koji će još više zaplašiti srpsku zajednicu
 


Delibašića su uhapsili pripadnici Euleksa po nalogu međunarodnog tužioca, a terete ga, kako je objasnio advokat Dejan Vasić, za ista dela kao i Olivera Ivanovića, kome je u međuvremenu odbijen zahtev da se brani sa slobode i određen jednomesečni pritvor.
Delibašić se juče na saslušanju branio ćutanjem.


Srbi na Kosovu pretpostavljaju da u pokrajini počinje da se primenjuje hrvatski scenarij i da već koliko sutra bilo ko od njih može da završi iza rešetaka pod sumnjivim optužbama i još sumnjivijim svedocima, baš kao u slučaju Srba iz Hrvatske.

Pročitajte još:

* Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

* Nastavljen progon Srba: Bivši pukovnik završio kao Ivanović

* EU, V. Britanija i SAD u šoku zbog Ivanovića

- Upravo sam se čuo sa nekim ljudima, da vidimo šta nam je činiti. Bojim se da je ovo scenario koji će još više zaplašiti srpsku zajednicu, dok će jedan deo iz straha napustiti pokrajinu. Pitamo se ko je sledeći? Na koga će uprti prstom sa teškim optužbama i uz pomoć dva svedoka koja se posle toliko vremena iznenada pojavljuju - komentariše Goran Bogdanović, bivši ministar za Kosmet.


Specijalno tužilaštvo Kosova sumnjiči Delibašića da je kao komandir policije u Mitrovici 1999/2000. podsticao na ubistva i pokušaj ubistva Albanaca, u saučesništvu sa tadašnjim navodnim vođom „čuvara mosta" Oliverom Ivanovićem.


Niko među Srbima ne negira da svaki zločin treba da bude ispitan, ali im je čudno da se posle toliko godina hapse ljudi koji su sve vreme živeli na Kosmetu i bili im na raspolaganju.


- Ne postavljam pitanje da li je neko kriv ili nije, to je na sudu, ali šta je radila međunarodna zajednica od 1999. do danas - pita Bogdanović.


Podsećamo da su "Vesti" već pisale o postojanju tajnih Euleksovih optužnica protiv kosovskih Srba.

2024 © - Vesti online