Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 06.02.2014.
16:06
D. Dekić - Vesti A

Srpska bruka: Vozač postade visoki diplomata

Imenovanje nekadašnjeg vozača Marka Blagojevića na visoku funkciju generalnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, prema oceni bivšeg ambasadora Dušana Simeonovića, sraman je i strašan potez.

Ivan Mrkić, predsednik Unije vozača motokultivatora Donje Šatornje... uh, pardon, pardon - Ivan Mrkić, ministar spoljnih poslova Srbije
 

- Srpska diplomatija se godinama unazad srozava, a profesionalizam je zamenio amaterizam. U jedan od najvažnija četiri afrička centra, Južnoafričku Republiku, slali su za ambasadora bivšeg fudbalera, potom akademskog muzičara i seksologa - navodi za "Vesti" Simeonović, penzionisani diplomata koji je četiri decenije proveo na tom poslu.

On objašnjava da je MSP postao rasadnik amatera sa kojima stranke u vlasti ili nisu znale šta će, pa su ih tako sklanjale ili nagrađivale dobrom apanažom i slanjem u diplomatsku misiju.

Na samit u Etiopiju

Marka Blagojevića je na mesto generalnog sekretara umesto ambasadora Slobodana Vukčevića, koji je otišao na novu dužnost, postavila Vlada Srbije. Čim je postavljen, sa Mrkićem je otišao u etiopsku prestonicu Adis Abebu, na Samit Afričke unije.

Šef diplomatije Ivan Mrkić ne prestaje da zabavlja Srbiju kadriranjem, a prema kuloarskoj priči zaposlenih u MSP-u, Blagojević, koji je pre deceniju bio vozač u Upravi carina, pa deo Resora državne bezbednosti u okviru Jedinice za specijalne operacije MUP, u diplomatiju je stigao pre godinu dana.


Sa završenim privatnim fakultetom, u MSP se zaposlio po ugovoru, za šta nije potrebno raspisivanje javnog konkursa i osvanuo kao posebni savetnik ministra.


Nezapamćeno munjevito je napredovao za čak šest pozicija. Novi položaj doneo mu je "čin" odmah ispod ambasadora, za šta je uobičajeno potrebno bar dve decenije.


"Vesti" su u MSP-u zatražile obrazloženje Blagojevićevog unapređenja, ali nam je rečeno da se radi na odgovoru koji će nam proslediti u razumnom roku. Odgovor, međutim, nije stigao do zaključenja našeg izdanja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.02.2014. 16:18
Kakav gmizavac beskicmenjak ovaj mrkic.sve mu zuta glava od uvlacenja u ljubu.
Četvrtak 06.02.2014. 16:45
Raspad i unistenje srpske diplomatije poceo je onog momenta kada je za njenog sefa postavljen Goran Svilanovic, okupatorski agent i asistent Pravnog fakulteta! Bila je to "tekovina" petooktobarske katastrofe!
Četvrtak 06.02.2014. 17:15
Vuciceva elita.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online