Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 03.02.2014.
12:50
Beta A

Radulović: Vučić je veliko razočarenje

Ministar privrede u ostavci Saša Radulović izjavio je danas da kada je ušao u Vladu Srbije nije imao političke ambicije, i da je pre toga godinama pisao o reformama i bio kritičar prethodnih ministara finansija i privrede.

On je na blogu objavljenom na sajtu B92 podsetio da je u Vladu Srbije kao ministar privrede ušao 2. septembra 2013. na predlog Aleksandra Vučića koga je upoznao godinu dana ranije prilikom gostovanja u Utisku nedelje, a posle toga ga nije ni video ni čuo do telefonskog poziva koji je dobio početkom avgusta prošle godine.

Saša Radulović i Aleksandar Vučić

"Imao sam dva sastanka sa Vučićem pre prihvatanja ponude da uđem u Vladu. Oba su trajala 20-tak minuta. Na prvom sastanku sam mu rekao da su ključne stvari koje moramo da uradimo: smanjenje nameta na rad, zakoni o stečaju, privatizaciji, radu i planiranju i izgradnji. Zbog ovih reformi sam ušao u vladu", napisao je Radulović.

On je istakao da mu je očigledno da su reforme napuštene i da do njih neće ni doći, dodajući da osim reformi Ministarstva privrede i Ministarstva kulture, o kojima javnost malo zna, drugih reformi nije ni bilo.

"Reforme nisu u interesu stranaka koje su izgradile ovaj parazitski sistem koji izjeda društvo. Njegove temelje su postavile prethodne vlade. Ova je samo nastavila u istom stilu. Vučić je veliko razočarenje za mene. Posebno zbog medijskog blata u kome drži Srbiju", naveo je ministar privrede u ostavci.

On je istakao da je ukazivao da su Srbiji potrebne dubinske reforme svih segmenata društva - ekonomske i poreske politike, javnih preduzeća, penzionog sistema, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja, kulture, celog javnog sektora, državne uprave i institucija sistema.

"Jedino što me je interesovalo, i što me i dalje interesuje, jeste da se sprovedu reforme. Prilikom ulaska u vladu nisam imao nikakve političke ambicije. Predlagao sam da sve nepopularne stvari preuzmem na sebe, a da sve dobre stvari preuzmu drugi", napisao je Radulović.

On je naglasio da u društvu postoji mnogo veća podrška građana reformama, nego što su političari spremni da reformišu, jer tako gube privilegije.

"Građani očigledno osećaju da ovako više ne može, a to je potvrdila i anketa koja je sprovedena sredinom decembra i koja pokazuje da gotovo 60 odsto ispitanih podržava izmene Zakona o radu, preko 70 odsto podržava ukidanje subvencija, preko 75 odsto podržava smanjenje nameta na rad", naveo je Radulović.

On je istakao i da je tek nakon istraživanja javnog mnjenja sredinom decembra, politički počeo da razmišlja. Radulović je dodao i da ponašanje nakon njegove ostavke takođe mnogo govori o mentalnom sklopu.

"Ne postoji politička volja da se razmontira ovaj parazitski sistem zbog koga svi građani žive loše. Umesto reda, rada, odgovornosti, mi se opet okrećemo čudi. Arapsko čudo, kinesko čudo, besplatne milijarde, tajni ugovori bez tendera, dilovi, ukratko besplatan ručak na tuđi račun. Ovo je ozbiljno vreme. Potrebni su nam ozbiljni ljudi. Potrebne su nam suštinske i istinske reforme. Dosta je bilo marketinga", kazao je Radulović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.02.2014. 13:20
On za tebe ti za njega a mi sve vise u sunovrat trgnite se ljudi dno dna je tako blizu .Oko hiljadu lekara odlazi iz ove male I prezaduzene zemlje da li ste svesni koji je to gubitak...
Ponedeljak 03.02.2014. 16:20
Potrudimo se da im posle izbora vidimo ledja!!!
Utorak 04.02.2014. 07:42
Za Srbiju dolaze teške i mračne četiri godine, ako Vučić izgura svoj poklonjeni novi mandat boga i batine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online