Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 27.01.2014.
18:12 >> 22:30h
Beta A

Dačić i Tači: Nema dogovora!

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači rekli su večeras posle 21. runde dijaloga u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, da nije postignut dogovor o pravosuđu.

Ivica Dačić, Ketrin Ešton i Hašim Tači (Foto: Arhiva)
 

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora kazao da će razgovori o tome biti nastavljeni 12. februara, pošto na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu budu učestvovali i on i kosovski premijer.

Tači je naveo da u večerašnjim razgovorima jeste postignut napredak i da je bilo reči i o delovanju novih opštinskih vlasti na severu Kosova i izborima 23. februara za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Dačić je naglasio da dogovor o pravosuđu nije postinut zato što srpska strana zahteva da se poštuje početni stav iz aprilskog sporazuma Beograd-Priština da zaposleni u policiji i pravosuđu odražavaju etničku strukturu stanovništva.

"Budući da je sada reč o jednoj široj teritoriji nego što je sever Kosova, odnosno sedam opština tzv. Kosovsko-mitrovačkog regiona, a ne samo o severu i srpskim opštinama, i imajući u vidu da se želi da to bude jedan sud, moraju se naći odgovarajući mehanizmi koji bi Srbima garantovali pravednu situaciju i pravedne procese kad je reč o funkcionisanju tužilaštva i pravosudnih organa", poručio je
Dačić.

Povodom izbora za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice srpski premijer je rekao da Srbija očekuje da će oni biti održani bez problema, ali, kako je naglasio, "veoma smo iznenađeni i negativno ocenjujemo postupak koji je danas poveden protiv Olivera Ivanovića".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.01.2014. 18:18
Dacic prodaje maglu ovom naivnom narodu,sve je dogovoreno odavno ovo je samo jedno klasicno orgijanje.Vise sa Tacijem Dacic provodi vremena nego sa zenom,a zasto kada za Srbiju nema koristi,sve se vec zna,a to je sto ubrzanije priznavanje Kosova,i nesputavanje na tom putu od strane Srbije.Sto naravno Dacic i Vucic cine.
Utorak 28.01.2014. 08:42
OVO JE ČISTO PODSMEVANJE I SPRDANJE SA SRBIMA SEVERA KOSOVA OD STRANE JADNOG I BEDNOG nikolića vučića i dačića,A SA OVOM VELEIZDAJNIČKOM TROJKOM SE NATO ZLIKOVCI OČIGLEDNO SPRDAJU,VODE IH KO VOLOVE I OVNOVE PO BRISELU A NE PITAJU IH NIŠTA SAMO IH PREDSTAVLJAJU KAO PARAVAN ZA IZVRŠAVANJE ZACRTANIH CILJEVA NA PONIŽAVANJU SRBA,DA BI SUTRA KROZ ISTORIJU BILO ZAPISANO DA SU TO SRBI SAMI PRIHVATILI.EJ SRBIJO OSVESTI SE VEĆ JEDNOM IZADJI NA ULICE SVIH GRADOVA I OTERAJMO ZA SVAGDA U ZATVORE OVE IZDAJNIKE NA VLASTI.
Ponedeljak 27.01.2014. 21:51
"Април 1998, Шестоструко УЧК убиство на пумпи у Клини- Следећи масовни злочин УЧК терориста је уследио у априлу 1998, у вечерњим сатима, када су Харадинајеви терористи брутално ликвидирали шиптара Сали Беришу власника бензинске пумпе у Клини, и пет његових радника, опет невине цивиле ( углавном чланове породице и пријатеље). Бериша и 5 радника су изведени из радње, и стрељани аутоматским оружјем у јарку поред пута Малешево- Ораховица. Они су ликвидирани само зато што се Бериша претходно оглушио на захтев УЧК да престане да продаје гориво Србима и да се не дружи са њима."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online