Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 24.01.2014.
20:35 >> 21:26h
Beta A

Svi "za": Rasvetliti ubistvo Đinđića

Srbija snagu svojih institucija, vladavinu prava mora pokazati i rasvetljavanjem najpoznatijih i najbolnijih slučajeva ubistava, kao što je ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, rekao je savetnik predsednika Srbije Marko Đurić. On, kao i funkcioneri SPS-a Slavica Đukić Dejanović i DS-a Borislav Stefanović, ukazali su na značaj rasvetljavanja političke pozadine ubistva Đinđića marta 2003. godine, i to bez zahteva Evropskog parlamenta i uslovljavanja da Srbija bez toga ne može u EU.

Idruštvu, i državi, kao i građanima, važno je da se potpuno rasvetli celokupna pozadina ubistva Zorana Đinđića: Marko Đurić (SNS)
 

Mada, Stefanović nije isključio mogućnost da to bude i formalni zahtev za nastavak daljih evrointegracija.

Funkcioner SNS Marko Đurić je rekao novinarima da je i društvu, i državi, kao i građanima, važno da se potpuno rasvetli celokupna pozadina ubistva Zorana Đinđića i dodao da treba podržati svaki proces koji može doprineti da se sazna istina.

"Veoma je važan proces EU integracija, opšta vladavina prava koja je temeljno pokrivena različitim poglavljima i u tom smislu mislim da snaga naših institucija treba

Đukić Dejanović (SPS)

da bude demonstrirana i na najpoznatijim i najbolnijim slučajevima ubistava naše skorije istorije", kazao je Đurić.

Slavica Đukić Dejanović rekla je da je neophodno rasvetliti svaku smrt što je obaveza i vrednost svake države koja pretenduje da bude članica EU.

"Moramo da radimo na tome nezavisno od toga da li je to nečiji zahtev ili nije", rekla je ona.

Borislav Stefanović je rekao da smatra da svaki takav potez vodi ozdravljenju društva i izrazio žaljenje što ubistvo premijera deset godina nije rešeno. Po njegovim rečima, Srbiju ne bi trebalo da iznenadi formalan zahtev EU da politička pozadina

Stefanović (DS)

ubistva premijera bude rasvetljena.

"Da li će to biti formalan zahtev, prepreka ili uslovljavanje nije nemoguće, to je nešto što je moguće, ali ne treba da nas iznenadi. Mnogo više bi nas iznenadilo da naša tužilaštva i sudovi rade munjevitom brzinom i na ovom i na drugim predmetima", kazao je on.

Neophodno je naći inspiratore, nalogodavce i izvršitelje svakog političkog ubistva, rekao je Stefanović i dodao i da očekuje da čuje i ko je inspirator ubistva novinara Slavka Ćuruvije.  

POVEZANE VESTI

Petak 24.01.2014. 21:11
Traže gazde od domaćih kvislinga da pronađu ubicu njihovog pulena. Ono šta je Kličko za Ukrajinu to je Đinđić za Srbiju- tvorac 5.tog Oktobra. Tog dana je Srbija izgubila suverenitet.
Petak 24.01.2014. 20:58
Zadnja faza pred izbore, unistiti do kraja DSS koji jedini zadnji puta predje cenzus. Ne sme da se cuje nesta protiv EU u bivsem srbskom parlamentu. Dakle znate kako ce da prodju i Dveri i Radikali. DSS je proslost, odlucili se za neutralnost, a to ne moze da prodje. Vreme je da se menja kadrovska politika i Voja ide u penziju, sta ce biti kratki pre izbora. Dakle ili ce sa Dverima ostatak ili ce da im ostanu samo deke sa inatom. Unistise nekad ozbiljnu stranku. Voja je ucenjen covek od zapada takodje, kao i rukovodstvo DSS-a. Otamo i dolazi njihova inertnost, eto tek toliko da cuvaju glasove patriota kako ne bi otisli Dverima. Price o engleskom masonluku su samo slag na tortu.
Petak 24.01.2014. 20:58
Kada se toliko pravi pametna g.ministarka Slavica,inace neverovatno ogranicena osoba,evo ja se sa njom slazem, ali da se rasvetle prvo ubistva pacijenata od strane njenih zasticenih kolega doktora koji nikada po pravilu ne odgovaraju a kamo li robijaju.A za Djindjica...sve mi je jedno,kako je saradjivao sa mafijom tako je i prosao,Ceda ciga narkomanski zasto njega sve vlasti stite,niko njega ne ispituje za nista a ima mnogo sto sta,od miliona koje je pokrao do nerazjasnjenih ubistava,ipak on je bio ,,deckic,, zemunskog klana,zajedno se brckali u bazenu,smrkali koku..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online