Petak 24.01.2014.
20:35 >> 21:26h
Beta

Svi "za": Rasvetliti ubistvo Đinđića

Idruštvu, i državi, kao i građanima, važno je da se potpuno rasvetli celokupna pozadina ubistva Zorana Đinđića: Marko Đurić (SNS)
 

Mada, Stefanović nije isključio mogućnost da to bude i formalni zahtev za nastavak daljih evrointegracija.

Funkcioner SNS Marko Đurić je rekao novinarima da je i društvu, i državi, kao i građanima, važno da se potpuno rasvetli celokupna pozadina ubistva Zorana Đinđića i dodao da treba podržati svaki proces koji može doprineti da se sazna istina.

"Veoma je važan proces EU integracija, opšta vladavina prava koja je temeljno pokrivena različitim poglavljima i u tom smislu mislim da snaga naših institucija treba

Đukić Dejanović (SPS)

da bude demonstrirana i na najpoznatijim i najbolnijim slučajevima ubistava naše skorije istorije", kazao je Đurić.

Slavica Đukić Dejanović rekla je da je neophodno rasvetliti svaku smrt što je obaveza i vrednost svake države koja pretenduje da bude članica EU.

"Moramo da radimo na tome nezavisno od toga da li je to nečiji zahtev ili nije", rekla je ona.

Borislav Stefanović je rekao da smatra da svaki takav potez vodi ozdravljenju društva i izrazio žaljenje što ubistvo premijera deset godina nije rešeno. Po njegovim rečima, Srbiju ne bi trebalo da iznenadi formalan zahtev EU da politička pozadina

Stefanović (DS)

ubistva premijera bude rasvetljena.

"Da li će to biti formalan zahtev, prepreka ili uslovljavanje nije nemoguće, to je nešto što je moguće, ali ne treba da nas iznenadi. Mnogo više bi nas iznenadilo da naša tužilaštva i sudovi rade munjevitom brzinom i na ovom i na drugim predmetima", kazao je on.

Neophodno je naći inspiratore, nalogodavce i izvršitelje svakog političkog ubistva, rekao je Stefanović i dodao i da očekuje da čuje i ko je inspirator ubistva novinara Slavka Ćuruvije.  

2024 © - Vesti online