Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 24.01.2014.
12:46

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Er Srbija ne leti za Ameriku

Ako je verovati srpskim medijima, od direktnih letova od Beograda do SAD neće biti, jer je Er Srbiju stopirala žalba američke kompanije Delta erlajnz. Iako je prvi potpredsednik srpske Vlade Aleksandar Vučić ne tako davno najavio kako će Er Srbija do kraja 2014. godine početi da leti za SAD, Američki department za transport je odbio zahtev Etihada i Er Srbije za uspostavljanje linija ovih kompanija za SAD.

Propao plan: Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije
 

Podsetimo, Američko udruženje avio-prevoznika koje je najveće i najstarije udruženje ove vrste u Severnoj Americi, 4. oktobra 2013. poslalo jeste dopis američkom Ministarstvu saobraćaja u kojem takođe izražava protivljenje da se Er Srbiji izda dozvola da leti za SAD.

Duplo duži put

Domaći mediji spekulišu da je američka kompanija Delta erlajnz u žalbi kao jedan od argumenata navela i neracionalnost zahteva Etihada i Er Srbije da se leti od Beograda preko Abu Dabija. Svoje mišljene su potkrepili primerom da je let iz Beograda do Čikaga, preko Amsterdama, Minhena, Beča ili Frankfurta dug oko 5.000 milja, a da bi preko Abu Dabija ta relacija bila - duplo duža i skuplja.

- Delta erlajnz sada samo štiti svoju teritoriju, a to što se nama ne dopada njihov "manevar", naš je problem. Na to smo morali da računamo kad smo ulazili u posao sa Etihadom. Činjenica da su Er Srbija i Etihad planirali da uvedu linije za SAD, preko Berlina, a da se žalba američke kompanije odnosi prevashodno na linije planirane preko Abu Dabija do Amerike - tvrde dobro upućeni u ceo slučaj.


Žalba američkog avio-prevoznika je prihvaćena uz objašnjenje da departmant ne može da odobri te linije jer se u njima ne nalazi ništa što bi bilo od javnog interesa za SAD. U odluci je, kako pišu srpski mediji, takođe navedeno da postoji visok stepen zabrinutosti zbog činjenice da mnoga pitanja nisu rešena koja se odnose na bivšeg srpskog avio-prevoznika Jat, ali i to da Etihad ima skoro apsolutnu kontrolu nad menadžmentom i finansijama u Er Srbiji, što se SAD očito ne dopada.


U žalbi Delta erlajnza se pominje i to da je Jat sarađivao sa šest evropskih
avio-kompanija koje lete za Ameriku, kao i to da postoje i druge dostupne avio-linije.
Iz Er Srbije juče se nisu oglasili ovim povodom.

POVEZANE VESTI

Petak 24.01.2014. 12:49
Cudi me da Ameri ne daju sopstvenom Coveku da letu za Ameriku!!??Mozda sto ih finansira Taljiban???
Petak 24.01.2014. 14:03
Ne leti za Ameriku...? Ne mogu da vjerujem..., pa zar naš Narcis nije rekao suprotno !? Jedno je sigurno, ne znam s čime smo zaslužili da imamo ovakve na vlasti !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online