Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 24.01.2014.
08:41
Beta A

"Ulazak u EU jača poverenje u Srbiju"

Pregovori o prijemu u Evropsku uniju (EU) i stupanje u članstvo jačaju poverenje u zemlju kao sigurnu za ulaganje i jačaju privredu što je korist za građane od EU, izjavio je Vlastimir Matejić, predsednik Evropskog pokreta Srbije.

Foto: Ilustracija
 

"To će privlačiti strane investicje, to će privlačiti i investicije nas građana da to što imamo po džepovima i slamaricama, stavimo u neke ekonomski korisne prilike, da kupujemo akcije", kazao je Matejić sinoć na jagodinskoj televiziji Palma plus.

Ulazak u EU će povećati poverenje i u Srbiju i u njeno društvo. "Kao posledicu svega toga verovatno je razumno očekivati da se povećaju strana ulaganja, da počne da cveta biznis. To dovodi do zapošljavanja, do rasta plata, rasta standarda. To je 'benefit' koji se dobija od EU", kazao je Matejić.

On smatra da će građani Srbije imati i druge koristi: "Ako ja osećam da sam, prihvatanjem nekih evropskih standarda, bezbedniji na ulici, to je za mene korist koja proističe iz tih pregovora i naših opredeljenja da poštujemo evropske standarde".

Matejić je istakao da te koristi vide građani kada odu da rade u neku uređenu zemlju i dodao da je "uvek bolje živeti u uređenijoj nego haotičnoj zemlji". Na pitanje o tome za koliko godina bi Srbija mogla da postane članica EU, Matejić je kazao da, "ako bi Srbija ispoljila sposobnost da identifikuje sve sopstvene probleme koji su predmet pregovaranja, i sposobnost da ih reši, da se adaptira na zakonodavstvo i druge
standarde EU, taj proces se može obaviti, kao što kaže premijer (Ivica) Dačić, do 2018. godine".

Matejić je rekao da je Poglavlje 35, koje se tiče odnosa Srbije i Kosova, bolno za državu, ali treba prihvatiti da "Evropska unija neće probleme koji bi sa proširenjem nastali, neće da ima unutar sebe konflikt. Neće da ima nov Kipar".

Petak 24.01.2014. 08:52
Ko je ovaj bolesnik ? O kojim on slamaricama priča ? To su na vreme pretresli JEZDA I DAFINA . Danas narod u SRBIJI NEMA PAS ZA ŠTA DA UJEDE a ova bitanga bi da i to što narod nema uzme na obećanja o EU . SAMO BUDALA MOŽE DA POVERUJE U BAJKE O EU ZLIKOVCIMA .
Petak 24.01.2014. 09:22
Jebem vam mater EU i ovim našim zlikovcima koji hoće silom da nas uguraju u naci tvorevinu. http://www.youtube.com/watch?v=r-aGsiV_ko8 Pogledajte ovo ali pažljivo....jedna rečenica je zanimljiva izrečena od nacista....NEMAČKA JE OPET OJAČALA TREBAMO ITD,ITT.
Petak 24.01.2014. 09:36
"To će privlačiti strane investicje" Da mi je znati zemlju osim Srbije koja misli stranim investicijama zaposliti 2 miliona ljudi. Sa druge strane koja god je zemlja istočne Evrope ušla EU nezaposlenost se povećala za dvaput! Ovi poput Matejića su kvislinzi u službi okupatora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online