Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 21.01.2014.
16:42 >> 19:14h
Beta A

Nikolić: Dileri imaju doušnike u policiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da akcije hapšenja narko dilera nisu dale očekivane rezultate i pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da borbu protiv narko mafije sprovede bolje i efikasnije.

Predsednik prozvao policiju da loše radi
 

Povodom izveštaja o akciji "Grom 2" Nikolić je rekao da ni ta ponovljena akcija nije dala rezultate koje građani Srbije s pravom očekuju u borbi protiv narkomanije i kriminalaca koji se tim poslom nekažnjeno bave.

"Najveći narko dileri ili nisu zatečeni na lokacijama dostupnim policiji, ili kod njih nije nađeno ništa što bi bilo osnov za policijsko zadržavanje", naveo je Nikolić u pisanoj izjavi.

Oočigledno je veliki broj osumnjičeniha obavešten, kazao je Nikolić i dodao da misli da će tako proteći sve buduće akcije, ako budu izvođene na ovakav način.

"Akciju je trebalo izvesti na način sličan hapšenju osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, kada je veoma mali broj najodgovornijih u državi i MUP-u znao za akciju i bio svestan odgovornosti za čuvanje informacija", istakao je Nikolić.

On je pozvao MUP, posebno Upravu kriminalističke policije, da borbu protiv narko mafije sprovede bolje i efikasnije, uz visoki stepen tajnosti, kako bi rezultati bili konkretni.

"Očigledno je da informacije cure i da neko unapred obaveštava šefove narko mafije pa oni imaju dovoljno vremena da uklone dokaze o svojoj umešanosti u organizaciju prometa narkoticima", istakao je Nikolić.

Kritika na račun Dačića i Vučića

 

Analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da predsednik Srbije kritikom akcija hapšenja osumnjičenih za trgovinu drogom poručio da u medijima ne bi trebalo objavljivati pobedu pre nego što se ostvari i da pokaže da nije engleska kraljica sa protokolarnim ovlašćenjima.

 

"Nikolićeva kritika je formacijski upućena ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, jer akciju sprovodi policija, a medijski Aleksandru Vučiću, jer je Vučić medijski i politički direktno stao iza te akcije. Upućena je i jednom i drugom", rekao je Stanković.

 

On je ocenio da Nikolić namerno nije pomenuo Dačića i Vučića, jer nije hteo da izazove značajniji politički i medijski zaplet i sukob, ali da je njegova poruka, iako na prvi pogled neprecizna, dovoljno razumljiva i Dačiću i Vučiću.

 

"Politički bi to moglo da se shvati da predsenik Srbije svoj najviši politički autoritet koristi da traži ispravljanje propusta policije. On se pojavljuje kao politički akter u javnosti, jer nema institucionalna ovlašćenja da upravlja policijom i službama bezbednosti, i zauzima ulogu političke figure čija bi reč trebalo da ima određenu težinu", rekao je Stanković.

U akciji "Grom 2" beogradska kriminalistička policija pretresla je 28 stanova i privela osmoro osumnjičenih kod kojih su pronađeni droga, oružje i falsifikovani dokumenti.

"Razlog za ovako mali broj uhapšenih leži u činjenici da većina osumnjičnjnih nije zatečena na prijavljenim adresama ili nije bilo osnova za njihovo hapšenje pošto kod njih nije pronađeno ništa inkriminišuće. U ovoj akciji pored osmoro osumnjičenih privedena je i jedna tetka zbog posedovanja 15 grama kokaina", piše u saopštenju.

Kako se navodi, u akciji "Grom 1" koja je sprovedena decembra 2013, na teritoriji Srbije, zaplenjen je 21 kilogram droge, uhapšeno je 128 narko dilera i zaplenjeno 250 pušaka, nekoliko pištolja, kao i 74.000 evra u gotovini od prodaje droge i šest automobila.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.01.2014. 16:46
Браво!Открио си Америку.Па то зна свако у Србији.Полиција је неефикасна,корумпирана и криминализована.Многе државне службе су прошле чистке,али полиција никада.
Utorak 21.01.2014. 16:49
Odrpani policajac cuva politicara u armani odelu na bahatim zurkama . Prema nasim politicarima dileri za njih lice na humanitarne radnike .
Utorak 21.01.2014. 17:21
Gospodine lopata,najveci dileri su u zandarmeriji,ove koje vi hvatate su sutna riba koja vam (namerno) prolazi kroz mreze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online