Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 19.01.2014.
10:36
Beta A

Ovo je najveća korist od početka pregovora sa EU

Šefica tima Beograda u pregovorima sa Evopskom unijom Tanja Miščević izjavila je da je dolazak novih investitora najveća korist koju će građani Srbije imati od zvaničnog početka pregovora o članstvu u EU.

Dolazak bilo koga ko je zainteresovan da investira i gradi jeste rezultat činjenice da mi više nismo treća država, mi smo buduća zemlja članica EU":Tanja Miščević
 

"Dolazak bilo koga ko je zainteresovan da investira i gradi jeste rezultat činjenice da mi više nismo treća država, mi smo buduća zemlja članica EU", kazala je Mišćevića na TV Pink povodom međuvladine konferencije 21. januara kojom zvanično počinju

pregovori Srbije i EU. Ona je istakla da je svakom investitoru važna pravna  sigurnost, a početkom pregovora to se potvrđuje.

Tanja Miščević posebno je istakla najavu nemačkog ambasadora Hajnca Vilhelma

da će u Srbiju doći poznati giganti, poput Mercedesa i Lidla. Precizirala je da nakon međuvladine konferencije prvo na red dolazi pregovaračko poglavlje 35, u kojem je glavna tema normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

"Politički dijalog i rad tehničkih pregovaračkih grupa ostaje kao model normalizacije. Poglavlje 35 je praćenje sprovođenja svega što je dogovoreno", kazala je Miščevićeva.

Komenratišući uticaj eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora na proces pregovora Srbije sa EU, šefica pregovaračkog tima smatra da bi najgora situacija bila da se ne zna da li će biti ili ne izbora.

"Poteban je jasan politički konsenzus, konsenzus i u parlamentu zbog donošenja zakona. Vazno je što pre znati da bismo što pre primenjivali i planove za narednu godini i da ih ostvatimo", kazala je Tanja Miščević i ocenila da pominjanje 2020.  godine kao roka kada bi Srbija mogla da postane članica EU nije ni euforija ni optimizam, već realna mogućnost.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.01.2014. 10:52
Najveću korist od EU imaće političari Srbije. Imaće pristup novcu i nikakvu odgovornost! Priča o dovođenju stranih investitora je glupost i to iz bar dva razloga: Pravi od nas Srba idiote koji kao ne mogu da izađu na kraj sa svojim problemima pa će ih stranci spasiti, drugi razlog je taj što strani investitori nisu smanjili nezaposlenost u tehnološki nerazvijenim zemljama EU nego se ta nezaposlenost stalno uvećavala. Ako su idioti oni koji nas pokušavaju uvući u EU bar dozvolite da neko objavi podatke o tome kolika je zaduženost i nezaposlenost bila pre početka pregovora sa EU i nakon ulaska u istu!
Nedelja 19.01.2014. 11:12
koja investicija Lidl. samo jos jedan trovac naroda. sve sto se ne proda u njemackoj bice kod nas na akciji. jupi
Nedelja 19.01.2014. 11:17
EU je proslost i samo oni koji imaju korist od nje mogu za nju da lazno propagiraju a to sigurno nije radni narod. Nasa buducnost kao i buducnost drugih drzava je samo cvrsta veza sa Bratskom Rusijom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online