Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 16.01.2014.
19:12
J. L. Petković - Vesti A

Petrović: Janićijević ubijen zbog politike

"Ovoj tragediji uzrok je politika. Za nju je politika i odgovorna. Politike koje ne garantuju bezbednost i kvalitetan život ljudi su besmislene i pogubne. Politike koje odnose ljudske živote su zločinačke. Naša je obaveza da se protiv zločina borimo. To dugujemo Dimitriju i njegovoj porodici, to dugujemo svim ljudima željnim pravde i normalnog života", poručio je Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke na konferenciji za novinare koje je počela minutom ćutanja.

Dimitrije Janićijević
 

Na konferenciji povodom ubistva Dimitrija Janićijevića, odbornika SLS u Skupštini opštine Severna Mitrovica, Petrović je istakao da je "za njegovo troje dece i njegovu porodicu ta tragedija neopisiva i nemerljiva".


"Njegovo ubistvo je tragedija i za SLS, za svakog njenog člana i mene kao predsednika. Ali ovo je tragedija i za celu srpsku zajednicu, a morala bi biti i za svakog čoveka. Svirepa likvidacija jednog mladog porodičnog čoveka, nadomak kućnog praga i previše je potresna i šokantna da bi se zdravim razumom mogla objasniti", dodao je on, podsetivši da su "nepoznate osobe nekoliko puta pucale na Janićijevićev lokal, da mu je ispred lokala bačena i bomba, a da je ispod njegovog automobila bio postavljen eksploziv.


"Niko od vinovnika do sada nije pronađen, taj koji je sinoć hladokrvno ubio oca troje dece sigurno je bio ohrabren tom činjenicom i verom da za zločin neće odgovarati. Bilo kakva nagađanja da li je ubica Albanac, Srbin, Bošnjak ili bilo koje druge nacionalnosti, za SLS kao stranku, ali pre svega za sve nas kao građane, potpuno su iluzorna. U fokusu, pre svega, mora biti nepodnošljiva bezbednosna situacija u Severnoj Mitrovici i veliki broj nekažnjenih zločina. I zato ovo ne sme biti događaj povodom koga ćemo samo zahtevati najbržu moguću istragu i najstrožije kažnjavanje počinilaca, organizatora i nalogodavaca. Taj naš zahtev je snažan i logičan, ali sam zahtev bez ikakvih rezultata ne znači ništa. Premnogo je toga bilo u našem životu, na žalost i u poslednjim godinama. Premnogo je zahteva i osuda, premalo rezultata i pravde", poručio je Petrović.


On je istakao da "odgovornost zato više ne sme da bude samo na onima koji su za ovo ubistvo neposredno odgovorni".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.01.2014. 22:32
Pocelo je pocelo, a ako bogda ............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online