Četvrtak 16.01.2014.
19:12
J. L. Petković - Vesti

Petrović: Janićijević ubijen zbog politike

Dimitrije Janićijević
 

Na konferenciji povodom ubistva Dimitrija Janićijevića, odbornika SLS u Skupštini opštine Severna Mitrovica, Petrović je istakao da je "za njegovo troje dece i njegovu porodicu ta tragedija neopisiva i nemerljiva".


"Njegovo ubistvo je tragedija i za SLS, za svakog njenog člana i mene kao predsednika. Ali ovo je tragedija i za celu srpsku zajednicu, a morala bi biti i za svakog čoveka. Svirepa likvidacija jednog mladog porodičnog čoveka, nadomak kućnog praga i previše je potresna i šokantna da bi se zdravim razumom mogla objasniti", dodao je on, podsetivši da su "nepoznate osobe nekoliko puta pucale na Janićijevićev lokal, da mu je ispred lokala bačena i bomba, a da je ispod njegovog automobila bio postavljen eksploziv.


"Niko od vinovnika do sada nije pronađen, taj koji je sinoć hladokrvno ubio oca troje dece sigurno je bio ohrabren tom činjenicom i verom da za zločin neće odgovarati. Bilo kakva nagađanja da li je ubica Albanac, Srbin, Bošnjak ili bilo koje druge nacionalnosti, za SLS kao stranku, ali pre svega za sve nas kao građane, potpuno su iluzorna. U fokusu, pre svega, mora biti nepodnošljiva bezbednosna situacija u Severnoj Mitrovici i veliki broj nekažnjenih zločina. I zato ovo ne sme biti događaj povodom koga ćemo samo zahtevati najbržu moguću istragu i najstrožije kažnjavanje počinilaca, organizatora i nalogodavaca. Taj naš zahtev je snažan i logičan, ali sam zahtev bez ikakvih rezultata ne znači ništa. Premnogo je toga bilo u našem životu, na žalost i u poslednjim godinama. Premnogo je zahteva i osuda, premalo rezultata i pravde", poručio je Petrović.


On je istakao da "odgovornost zato više ne sme da bude samo na onima koji su za ovo ubistvo neposredno odgovorni".

2024 © - Vesti online