Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.01.2014.
14:16
Beta A

Sindikati složno protiv Radulovića

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je danas da podržava zahtev Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) za smenjivanje ministra privrede Saše Radulovića.

Ne vole ga sindikati zbog predloženog zakona o radu: Saša Radulović

SSSS je zatražio danas od premijera Ivice Dačića da hitno smeni Radulovića zbog "pogubne ekonomske politike kojom se uništavaju preostala preduzeća u Srbiji, kao i zbog toga što ignoriše i nipodaštava interese zaposlenih i građana Srbije i deluje protiv privrede i građana".

Čanak je agenciji Beta rekao da bi Radulović trebalo da bude smenjen jer nije kompetentan za mesto ministra privrede. "Ja mu ne bih dozvolio da bude predsednik kućnog saveta u mojoj zgradi, a ne da bude ministar privrede, jer se uopšte ne razume u privredu", istakao je Čanak.

Ocenio je da su Radulovićeva rešenja i "neoliberalna i komunistička i da bi mogao da napravi veliku štetu Srbiji". Kritikujući Radulovićeve stavove o predlozima izmena Zakona o radu, Čanak je rekao da bi ministar privrede prvo hteo da otpusti radnike, pa da ih onda pomaže socijalnim programima, i zapitao "od čega bi se to isplaćivalo kada bi ih sve otpustio".

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) je nezadovoljna radom ministra privrede, ali se zalaže za dijalog o svim spornim pitanjima koja se odnose na prava radnika, rekla je Beti predsednica tog sindikata Ranka Savić.

Ona je istakla da zamera Raduloviću što ima "ishitrene i nepromišljene nastupe", što je problem Vlade Srbije i što pokazuje da "ministri ne rade zajedno i da ima slobodnih strelaca". "Nezadovoljni smo što je ministar privrede preuzeo ključnu ulogu u
pripremi izmena Zakona o radu, iako je za taj zakon nadležno Ministarstvo rada.

Pored toga, Radulović forsira određene izmene Zakona o radu, protiv koji su sindikati, što pokazuje da se stavio na stranu poslodovaca", rekla je Savićeva.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović je rekao BetI da taj sindikat nije zvanično tražio smenu ministra privrede Saše Radulovića, ali da je njihov stav da bi on trebalo da bude smenjen.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.01.2014. 16:46
Ne razume se u privredu? Pa zar se to ne uci na elektrotehnickom fakultetu, koji je on navodno zavrsio?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online