Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 14.01.2014.
07:51
telegraf.rs A

Optuženi za ubistvo Ćuruvije živi u Tanzaniji, organizuje lov za turiste

Miroslav Miki Kurak, koji je prema optužnici Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal neposredni izvršilac ubistva Slavka Ćuruvije, već osam godina se nalazi u Tanzaniji, gde se bavi organizacijom lova na divlje zveri, saznaje ''Telegraf'''.

Miroslav Kurak na listi lovaca u Tanzaniji

Prema nekim informacijama, radi u firmi “Wildtanzaniatrails” (Divlje staze Tanzanije) sa sedištem u Dar es Salamu.

Na internet stranici www.huntineurope.com nalazi se čitava galerija slika Kuraka, koji je, prema onome što se može videti na sajtu, izuzetno uspešan u novom svom pozivu. Lovi krokodile, bivole, krokodile, nilske konje i divlje mačke.

Kurak je član i Nacionalnog udruženja lovaca u Tanzaniji, na čijem se sajtu nalazi zajedno sa ostalim članovima ovog udruženja.

Miroslav Kurak je početkom devedesetih godina bio policajac, pripadnik javne bezbednosti. Kasnije prelazi u RDB, ali je znatno pre Romića napustio tajnu službu. Potom se jedno vreme bavio ugostiteljstvom, navodno je u mesecima po završetku bombardovanja 1999. godine bio suvlasnik noćnog kluba ''Sanset'' u hotelu ''Metropol'' u Beogradu.

Ovaj klub je važio za mesto u koje su veoma različito posećivali biznismeni, ali i članovi diplomatskog kora u Beogradu. On je dospeo uz žižu javnosti nakon velikog požara koji se desio na poslednjem spratu ovog hotela, koji su koristili zaposleni u pomenutom klubu. Prema zvaničnoj verziji, do požara je došlo zbog neispravnih instalacija.

Zanimljivo je da je policija nekoliko dana pre požara na poslednjem spratu “Metropola” pronašla veliku količinu oružja, a protiv četiri osobe koje su koristile te prostorije podneta je krivična prijava zbog neovlašćenog držanja i nošenja oružja, navodi taj portal.

Tokom svedočenja u Specijalnom sudu, svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi izneo je podatak da su Milorad Ulemek Legija i Dušan Spasojević planirali da ubiju Kuraka i Romića, a da su na njihovom praćenju radila braća Miloš i Aleksandar Simović.

Prema Milenkovićevim rečima, Kurak i Romić su primetili “pratnju” i potom uspostavili kontakt s Ulemekom i Spasojevićem. Milenković je naveo da ne zna šta je bio motiv da se oni ubiju i zašto su posle razgovora s njima Ulemek i Spasojević odustali od ubistva. Ubice su u Slavka Ćuruviju s leđa ispalile 17 hitaca. Nalogodavci i izvršioci likvidacije do danas, skoro 11 godina posle zločina, nisu pronađeni.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.01.2014. 10:18
ZAŠTO se do sada ćutalo i da li je ovo što se danas priča ISTINA ili je i ovo "mućenje bistre vode". DB je "čudna firma" ... koja zna i da postavi pitanje ali i sama da odgovori na to pitanje .
Utorak 14.01.2014. 18:31
Organizuje lov za turiste, ili lov na turiste?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online