Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 10.01.2014.
17:54
Beta A

''Srbija da bude deo rešenja, ne problema''

Izveštilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas da je došlo vreme da Srbija bude "deo rešenja", a ne problema i da na taj način hrabri i druge zemlje u regionu na putu evropskih intergracija.

"Mislim da ljudi moraju znati da se ne radi o jednoj ili drugoj političkoj opciji, nego se radi o posvećenosti srpskih političara i stranaka da iskoriste ovu istorijsku mogućnost i da nadoknade ono što je godinama izgubljeno zbog politike koja je vodila u prošlost, a ne u budućnost", rekao je Kacin u Domu narodne skupštine u
Beogradu.

Jelko Kacin

Izvestilac Evropskog parlamenta je kazao da sve što je Srbija postigla do sada predstavlja velike korake napred, ali da proces mora da se nastavi istim putem.

"Želimo Srbiju, a posebno parlamentarce i parlamentarke hrabriti da na putu ka EU budu glasni, odlučni ali i razumljivi za narod i da daju svoj doprinos ka tome da se taj proces ubrza", rekao je Kacin.

On je dodao da se, od kako je ratifikovan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, predstavnici evropskog i srpskog parlamenta sastaju formalno dva puta godišnje i dogovaraju o daljim koracima.

Članica Odbora za evropske integracije Dijana Vukomanović kazala je da je na sastanku istaknut značaj saradnje evropskog i srpskog parlamenta.

"Imali smo prilku da na sastanku pogledamo izveštaj koji je Jelko Kacin pripremio i to je jedan mikroskopski precizan izveštaj o Srbiji koji daje uvid u celinu tog puta kojim je Srbija krenula", rekla je Dijana Vukomanović.

POVEZANE VESTI

Petak 10.01.2014. 18:32
Isreno rečeno, lično me sramota, ne znam za ostale Srbe, da nam jedan Kacin, balagar iz jedne male zemljice, kojoj su srpski vojnici u opancima pravili granicu 1918-te, dirigira neki evropski ritam ! Više nego omalažavajuće ! Šta smo to Bogu zgriješili, da nas stiže slična kazna ???
Petak 10.01.2014. 17:58
Opet ovaj okupatorski izaslanik nešto trubi. Šta EU misli Srbiji jasno se vidi koga su nam postavili za Izveštilca Evropskog parlamenta: osvjedočenog srbomrsca!
Petak 10.01.2014. 18:20
CirkuZ od vlasti i naroda u srbistanu kad im se ovaj ovako obraca.. Ovaj se obraca Srbima kao najglupljem i najzaostalijem narodu na svetu..Ovaj je verni drug daqicija i vuqicija i njihov nalogodavac Kakav narod takva im i njihova okupatorska vlast a takvi su im i nalogodavci Titov slovenacko - komunjarski pionir izdaje naredbe srbistanskoj vlasti sta da radi.. EEEEEEEEEEEEeeeeeehhhhh Srbi moji, bas ste propali ali nije to jos nista kakva vam vremena tek dolaze ako ne smenite ove SLUZBINE partije (sns,ds,sps,spo,ldp itd itd) Slusam internet radio snaganaroda.rs i tesim se da nisu bas svim Srbima, komunjare i njihova sluzba isprale mozak
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online