Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 07.01.2014.
13:43

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Miloševići ne odustaju od vile

Nakon što je Apelacioni sud u Beogradu oduzeo naslednicima Slobodana Miloševića pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 na Dedinju, njegova udovica Mirjana Marković najavila je tužbu Sudu u Strazburu protiv države Srbije. Blizak prijatelj porodice Milošević Hadži Dragan Antić rekao je da će advokati "prvo tražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu".

Spremni za Strazbur: Marko Milošević i Mirjana Marković
 

- Ukoliko to ne uspe, članovi porodice Milošević će ići do Strazbura. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države - tvrdi on.


Kuću u Užičkoj Milošević je otkupio za 5.000 tadašnjih maraka, a procene su da je njena vrednost bila barem 20 puta veća. Porodica Milošević je otkupom kuće dobila i plac od oko 80 ari koji danas vredi nekoliko miliona evra.

Penzija za Miru

Hadži Antić je u više navrata, u ime Mirjane Marković, podnosio zahtev za predsedničku penziju Slobodana Miloševića.
- Mirjana Marković, kao supruga bivšeg predsednika Srbije, koji nije osuđen ni pred jednim sudom, ima pravo na to. Možete da je ne volite, ali joj to pravo pripada. Poslednji put zahtev smo podneli pre dve godine, ali odgovor nismo dobili - kazao je Dragan Hadži Antić.

Otkup parcele je omogućila tadašnja komisija Republičkog ministarstva finansija, čiji su članovi bili Vojislav Šešelj, Milovan Bojić i Dragan Tomić, a rešenje o otkupu je potpisao tadašnji predsednik Komisije za stambena pitanja Branislav Ivković. Bez obzira na to, Uroš Šuvaković, nekadašnji funkcioner SPS i predsednik udruženja Sloboda smatra da je Markovićeva u pravu.


- Objekat ima oko 80 kvadrata i nije to nikakva vila, nego šupa. Komisija je donela rešenje o proširenju placa zbog Miloševićeve bezbednosti. Ograda mu je bila samo 7 metara od kuće, odnosno od prozora dnevne sobe. Mogao je svako da dođe i izvrši atentat na njega običnim pištoljem. Milošević je tražio da se pomeri ograda, komisija je to odobrila - objašnjava Šuvaković za "Vesti".

Utorak 07.01.2014. 14:48
Moraju se ljudi boriti sa teskom mukom su je stekli.Sikter bre fukare sram vas bilo ,zar smete I da se javite posle ovoliko zla sto ste nam naneli,da jos imate tri zivota ne bi ste mogli odrobijati sva zla koja ste nam naneli...
Utorak 07.01.2014. 19:13
Kao i sve drugo, tako i ova priča ne može da se posmatra crno-belo... 1. Miri Marković želim sva zla ovoga sveta, ali ako srbija isplaćuje penziju i građaninu stipi mesiću, onda i Mira apsolutno ima pravo na istu... 2. da li je ta kuća nečije nasleđe pa je u periodu "narodne" vlasti - konfiskovana - ne znam, to bi valjalo ispitati, naravno, ali ako je jedan šutanovac mogao da kupi "plac" pored Hrama Sv. Save, koji se vodi kao PAŠNjAK, što onda Sloba ne bi mogao da kupi vilu na dedinju za 5.000 rkema ? obrni-okreni - narod je vazda bio pogodniji za šišanje, od ovaca....
Sreda 08.01.2014. 10:05
A sta cemo sa milijarderima koje je sekta Milosevic proizvela pljackajuci ovaj narod.Na primer Miskovic koji je carinu placao posle 90 dana pri hiperinflaciji I sada se razmece kao uspesan privrednik ,naravno blizak vlasti I uz podrsku vlasti sve ih o bandere Generacije naseg naroda ce ovo placati a oni traze pravo na tudje sikter bre...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online