Utorak 07.01.2014.
13:43

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Miloševići ne odustaju od vile

Spremni za Strazbur: Marko Milošević i Mirjana Marković
 

- Ukoliko to ne uspe, članovi porodice Milošević će ići do Strazbura. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države - tvrdi on.


Kuću u Užičkoj Milošević je otkupio za 5.000 tadašnjih maraka, a procene su da je njena vrednost bila barem 20 puta veća. Porodica Milošević je otkupom kuće dobila i plac od oko 80 ari koji danas vredi nekoliko miliona evra.

Penzija za Miru

Hadži Antić je u više navrata, u ime Mirjane Marković, podnosio zahtev za predsedničku penziju Slobodana Miloševića.
- Mirjana Marković, kao supruga bivšeg predsednika Srbije, koji nije osuđen ni pred jednim sudom, ima pravo na to. Možete da je ne volite, ali joj to pravo pripada. Poslednji put zahtev smo podneli pre dve godine, ali odgovor nismo dobili - kazao je Dragan Hadži Antić.

Otkup parcele je omogućila tadašnja komisija Republičkog ministarstva finansija, čiji su članovi bili Vojislav Šešelj, Milovan Bojić i Dragan Tomić, a rešenje o otkupu je potpisao tadašnji predsednik Komisije za stambena pitanja Branislav Ivković. Bez obzira na to, Uroš Šuvaković, nekadašnji funkcioner SPS i predsednik udruženja Sloboda smatra da je Markovićeva u pravu.


- Objekat ima oko 80 kvadrata i nije to nikakva vila, nego šupa. Komisija je donela rešenje o proširenju placa zbog Miloševićeve bezbednosti. Ograda mu je bila samo 7 metara od kuće, odnosno od prozora dnevne sobe. Mogao je svako da dođe i izvrši atentat na njega običnim pištoljem. Milošević je tražio da se pomeri ograda, komisija je to odobrila - objašnjava Šuvaković za "Vesti".

2024 © - Vesti online