Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 31.12.2013.
13:08
J. L. Petković - Vesti A

Slovenci okupirali Beograd

Nova godina u Beogradu očigledno je prava poslastica za turiste. Dva dana pred doček u srpsku prestonicu stiglo više od 600 Slovenaca vozom uz Ljubljane kako bi uz srpski melos dočekali novu 2014. godinu.

Novogodišnja groznica u Beogradu
 

Na stotine mladih doputovalo je specijalnim "disko vozom", a na Železničkoj stanici u Beogradu su ih dočekali veseli trubači. Dolazak Slovenaca je nastavljen juče, a po gradu su viđeni redovi autobusa sa slovenačkim i hrvatskim tablicama.
 

Najluđa noć uz Cecu

Bina ispred Skupštine Srbije još u ponedeljak je montirana i spremna za organizovani doček najluđe noći u centru Beograda. Osim Svetlane Ražnotović, za Beograđane i njihove goste nastupiće Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević, Kiki Lesendrić i Nikola Rokvić, a ova zabava koštaće ukupno 4,5 miliona dinara.

Mladi Slovenci tradicionalno dolaze u Srbiju zbog niskih cena, a ove godine kažu i zbog Cece Ražnatović koja će pevati na novogodišnjem dočeku pred Skupštinom Srbije. Turističke agencije za njih su organizovale i specijalni doček u Domu omladine.
U Beogradu se za novogodišnje i božićne praznike očekuje između 12.000 i 15.000 gostiju iz inostranstva.


- Nadamo se da ćemo uz sve što smo obezbedili za Novu godinu, mnogo dobre volje i dosta iskustva pomoći da ovaj broj od 15.000 stranih gostiju bude i realizovan - poručuje direktor TOB-a Miodrag Popović.


Da li isključivo zbog želje da zarade koji dinar više, ili je tome doprinela i novogodišnja euforija, trgovci bar u centru Beograda spremni su i za strane turiste i za domaću klijentelu. U svim radnjama su uveliko popusti, a tamo gde se roba prodaje upola cene, tu je i stampedo kupaca koji probaju, razgledaju, kupuju. Ko se ne istroši u radnji, teško da će ravnodušan proći ulicom, gde ih mami miris pečenog kestenja i kokica, ulični prodavci nakita, igračaka, balona, novogodišnjih ukrasa...


 

U prestonici sve više turista

U TOBeograda veruju da će broj turista u 2014. godini i dalje rasti.
- Naredna godina je značajna po tome što se Srbiji i u svetu obeležava stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, a Beograd je grad u kome je taj rat počeo. Sa zemljama saveznicama iz Prvog svetskog rata mi ćemo sarađivati i organizovati brojne programe - poručuje direktor TOB-a Miodrag Popović.

Na Trgu otvorenog srca, na početku Knez Mihailove, u malim drvenim kućicama šetačima se nudi kuvana rakija, vino, sokovi, slatkiši, roštilj, morski plodovi i ušećereno voće. U susednoj Čika Ljubinoj ulici na otvorenim štandovima zainteresovani kupci mogu da pazare pletiva, artikle od kože, nakita, razne proizvode domaće radinosti - med, džem, vina, likera...

Centar grada su više nego uobičajeno prepravili promoteri koji nude različite proizvode i usluge po sniženim cenama. Grad je okićen još pre dve nedelje, a na svakom ćošku Knez Mihailove su ulični muzičari. Bruji od džeza do domaće muzike, ali su najatraktivniji i najglasniji trubači.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.12.2013. 14:12
Mi Hrvate u goste, a oni nama po glavi. Sta bi bilo, kad bi begradski autobusi u Zagreb stigli???
Utorak 31.12.2013. 13:41
A pa nemojte tako molim vas. Pa vi ste potpuno neopravdano izostavili srbo-katolicke zdrebice kojima godina pocinje i zavrsava se sa Beogradom. Neko bi rekao da je to vrlo cudno posto Beograd nema more al ima gipke mačore. Ako Kodza laze, rog ne laze: http://srbin.info/2013/12/22/hrvatski-mediji-hrvatice-lu-za-srbima-sve-je-nekako-kod/?fb_comment_id=fbc_202860653231266_389230_203071923210139
Utorak 31.12.2013. 16:58
Za kaj konjušari nejdu u eurpske metropole, stala im proizvodnja šrafcigera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online