Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.12.2013.
12:37
D. N. Petrović - Vesti A

Novi Pazar: Ugljanin i gradonačelnik zaratili oko vode

Ako gradska vlast u Novom Pazaru, čiju okosnicu čini SDP Rasima Ljajića, najhitnije ne "iskopa" novac za isplatu bar dela od deset plata, koliko potražuju i zbog čega štrajkuju radnici ovdašnjeg Vodovoda, koji sa vodovodne mreže već isključuju delove grada i prete dodatnom radikalizacijom štrajka, Novopazarci bi Novu godinu mogli dočekati bez kapi vode.

Sulejman Ugljanin

Problemi u Vodovodu i isključenja vode bili su povod da se oštro intoniranim saopštenjem za javnost oglasi bivši gradonačelnik, a sada ministar Sulejman Ugljanin koji je optužio gradsku vlast za nenamensko trošenje novca iz budžeta, štrajkove u javnim preduzećima i tešku ekonomsku situaciju u kojoj se grad nalazi.


"Apelujem na gradsku vlast da novac iz budžeta namenski troši na osnovne životne funkcije grada i da građanima omogući redovno vodosnabdevanje, a ne na ulične zabave, nepotrebne savetnike, hotele, dnevnice i putovanja. Pozivam i radnike Vodovoda i građane da nepromišljenim potezima ne otežavaju život jedni drugima već da uzajamnom solidarnošću nateraju gradsku vlast da izmiri obaveze prema zaposlenima, omogući uredno snabdevanje vodom i druge funkcije grada - ističe ministar Ugljanin u svom saopštenju i naglašava da kada je on bio gradonačelnik nije bilo kašnjenja plata niti problema u funkcionisanju grada.

Dug tri miliona evra

Novopazarskom Vodovodu građani i firme duguju tri miliona evra. Najveći dužnici su propala preduzeća i firme u restrukturiranju, većina potraživanja je teško naplativa ili nenaplativa.

Ministru Ugljaninu odmah je, kontraoptužbom da je upravo on doprineo da grad zapadne u velike dugove i teškoće, odgovorio gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.


- Za vreme Ugljaninove osmogodišnje vladavine nijedan dinar nije uložen u razvoj Vodovoda, čak nisu imali ni generalni plan vodosnabdevanja, već smo ga mi napravili, Ugljanin je odbio i austrijsku donaciju od 400.000 evra, dozvolio je i veliki broj divljih priključaka i ostavio nam je dug od 20 miliona evra - ističe Mahmutović.


Gradonačelnik Novog Pazara objašnjava da je grad osnivač Vodovoda, ali da Vodovod nije budžetski korisnik i da radnici plate zarađuju distribucijom vode. Dešava se da oni isporučuju vodu, a ništa ne naplaćuju, a onda od grada traže novac.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.12.2013. 16:22
Stari sukob dva muslimanska rivala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online