Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 26.12.2013.
19:47
Beta A

"Koštunici izmicana stolica u Moskvi"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je energetski sporazum Srbije i Rusije iz 2008. godine, napravljen "iz marketinških i političkih razloga" i pozvao potpisnike sporazuma da objasne zašto su ga zaključili.

Dačić prozvao bivšeg predsednika i premijera
 

"Otvorite usta i kažite zašto ste potpisali sporazum, objasnite kako je to ispalo, dokle će više ova koalicija da brani ovaj sporazum!?" kazao je Dačić u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Demohrišćanske stranke Srbije Oligice Batić.

Ona je istakla da je sporazum, kada je zaključen, "najmanje veze imao sa energetikom" i da je tada počinjeno teško krivično delo - "veleizdaja".

Energetski sporazum s Rusijom potpisan je 25. janura 2008. godine, u vreme kada je premijer bio Vojislav Koštunica, a predsednik Boris Tadić.

"Koliko se sećam, u to vreme su bili predsednički izbori, bilo je potrebno da se Tadić slika s Putinom kako bi pobedio Nikolića. To ste uradili zbog marketinga i slikanja s Putinom. Kažite sada da li je to bilo dobro ili ne!", tražio je Dačić.

On je pozvao i sadašnjeg ministra građevinarstva i urbanizma Velimira Ilića, koji je u to vreme bio ministar za infrastrukutru, da objasni zašto je učestvovao u poptisivanju energetskog sporazuma. Ilić je odgovorio da je potpisao sporazum zato što državni vrh nije mogao da se dogovori ko će da ga potpiše, te je izabran on "zato što je bio neutralan".

"Državni vrh bio je jednoglasan da se sporazum potpiše, ali došlo je do velikog problema - ko će da ga potpiše. Predsednik je otputovao u Rusiju nekoliko dana ranije kako bi sve pripremio, a premijer je došao kasnije s ministrima. Izabran sam ja, zato što sam bio neutralan - između ta dva tabora", objasnio je Ilić.

On je ispričao i da se pri potpisivanju sporazuma dogodilo "povlačenje stolica", odnosno, kako je objasnio, sklanjana je i vraćana stolica koja je bila predviđena za Koštunicu. Prema rečima Ilića, to je prekinuo Putin naredivši da se unese još jedna stolica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.12.2013. 19:52
POKAZALI SE BRUKU I BEDU NEVIĐENIH RAZMERA . Sklanjanjem stolice SKOLONILI SU SEBE .
Četvrtak 26.12.2013. 19:56
svi ste vi doveli do toga da vise niista nije nase
Četvrtak 26.12.2013. 21:09
Samo ovo djubre foteljasko bumbarsko da ne komentarise,pa on sa Tacijem spava.drzavu nam je razbucao,Dacic je najvece zlo po Srbiju,nazalost bumbar jos pliva crko dabogda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online