Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 26.12.2013.
13:25
Beta A

Krivična prijava protiv Dačića

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini Srbije Marko Jakšić i samostalni poslanik Borislav Pelević najavili su danas da će podneti krivičnu prijavu protiv premijera Ivice Dačića zbog potpisivanja sporazuma s Prištinom i postavljanaja carina između centralne Srbije i Kosova.

Ovi poslanici su zbog toga što nije raspisao izbore u četiri opštine na Kosovu i Metohiji, najavili i podnošenje krivične prijavu protiv predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića i dali mu rok od 10 dana da "ispravi grešku".

"Na to nas rukovodi poslanička dužnost, patriotska dužnost, jer niko nema pravo da prodaje našu imovinu i teritoriju na kojoj smo rođeni i danas živimo", kazao je Jakšić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

''Prodaje našu imovinu i teritoriju'': Ivica Dačić

On je najavio da će krivična prijava protiv Dačića biti podneta u najskorije vreme.

"Ne gajimo velike nade da će sud nešto uraditi, imajući u vidu da je ova zemlja okupirana i da ovo evropsko pravosuđe na radi svoj deo posla, ali smo zbog naše savesti i patritozma dužni da ovo uradimo", kazao je Jakšić.

Pelević je ukazao da je i predsednik Skupštine Nebojša Stefanović prekršio ustavni i zakon o lokalnim izborima, jer je na osnovu njih morao da raspiše izbore u četiri opštine ne Kosovu, a ne da to uradi predsednica Kosova.

"Sledeći slepo briselski sporazum koji predstavlja najveću izdaju u istoriji Srbije, on se oglušio o ustavna i zakonska prava i nije raspisao lokalne izbore, iako je vlada nekoliko meseci pre toga raspustila četiri skupštine, jer se nisu slagale s Briselskim sporazumom", kazao je Pelević.

On je predsednika parlamenta pozvao da ispravi grešku i pod hitno raspiše izbore.

"U protivnom, bićemo prinuđeni da za 10 dana podnesemo krivičnu prijavu zbog kršenja zakona i narušavanja ustavnog poretka Srbije", kazao je Pelević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.12.2013. 13:32
BRAVO . TAKO SE BRANI SRBIJA OD IZDAJNIKA . Znamo mi da IZDAJNIČKA VLAST neće suditi Dačiću ali naći će se neko kada tad ko će SUDITI I DAČIĆU I OVIMA KOJI MU DANAS NE SMEJU DA SUDE .
Četvrtak 26.12.2013. 13:47
Судство се боји политичара,а политичари својих ментора са запада.Ко је осуђен у Србији за издају националних интереса? Увек су осуђивани они који воле своју земљу-праве патриоте,они који се буне проглашени су фашистима.
Četvrtak 26.12.2013. 14:37
Samo nek podnesu doći će dan i da se polože računi, ničija nije gorela do zore.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online