Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 19.08.2013.
18:51
Srna A

Jakšić: Dačić preti sopstvenom narodu

Poslanik DSS-a sa Kosova i Metohije u Skupštini Srbije Marko Jakšić ocenio je da je srpski premijer Ivica Dačić, današnjom izjavom da će biti smenjeni svi funkcioneri koji u pokrajini vode politiku suprotnu Vladinoj, još jednom potvrdio da ne odustaje od kršenja Ustava Srbije.

"Dačić je javno priznao da je on taj koji je srpske legalne strukture vlasti proglasio paralelnim i virtuelnim, čime je otvoreno zapretio da će se sa pozicija sile i vlasti obračunati sa običnim narodom, sa ljudima koji su 14 godina branili i uspeli da odbrane ustavni poredak države Srbije na severu Kosova", rekao je Jakšić.

On smatra da političku obmanu predstavlja Dačićeva priča da je u interesu Srba sa Kosova da izađu na lokalne izbore da bi dobili svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike.

Jasan signal da narod treba da se plaši: Marko Jakšić

"Tvrdnje da će Vlada Srbije preduzeti mere koje će pokazati njeno jasno opredeljenje za izlazak Srba na lokalne izbore, koje je raspisala predsednik samoproglašene države Kosovo (Atifete Jahjaga), su jasan signal narodu da treba da se plaši, ali ne više samo Albanaca i njihovih mentora, već ljudi koji su položili zakletvu da će štititi Ustav Srbije", ocenjuje Jakšić.

On kaže da ne može da veruje da je Dačić "paralelnim institucijama koje niko ne priznaje" nazvao srpske legalno izabrane vlasti u opštinama Zubin Potok, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zvečan, birane na izborima koje je raspisala Slavica Đukić Dejanović iz reda Dačićevih socijalista.

Jakšić je ponovio da je Dačić još jednom otvoreno zapretio sopstvenom narodu da će stradati ukoliko ne postupi po njegovoj direktivi, koja znači priznavanje samoproglašene države Kosovo.

Jakšić kaže da "jedva čeka" kakvo će obrazloženje odluke o uvođenju privremenih mera u opštinama na severu Kosova napisati Dačić, i najavljuje da će u slučaju da predsednik Vlade Srbije ostvari svoj naum uslediti protesti i masovna okupljanja Srba na severu Kosova.

"Zakonom je jasno rečeno da se privremene mere uvode ukoliko se u roku od 90 dana ne održi sednica lokalne skupštine i ukoliko ne usvoji budžet. Drugi uslovi ne postoje, ukoliko Dačić već nije sam na svoju ruku u zakonske odredbe ugradio stavku da svako onaj ko se protivi Briselskom sporazumu i zaokruživanju nezavisnosti Kosova, krši zakon i Ustav Srbije", kaže Jakšić.

Jakšić ocenjuje da je svima jasno da država diže ruke od sopstvenog naroda i svojih institucija na celoj teritoriji Kosova i Metohije. U naredna dva dana najviši predstavnici vlasti Srbije sastaće se odvojeno sa predstavnicima Srba južno od Ibra, a potom u sredu, 21. avgusta, i sa predstavnicima i Srba sa severa pokrajine. Jedina tema ovih susreta je donošenje odluke o sačinjavanju jedinstvene srpske liste, na kojoj insistira premijer Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.08.2013. 23:27
Napravio granicu kao da se ulazi u drugu drzavu ali ima Boga i njemu ce se sve to vratiti sa kamatom jer ce mu narod presuditi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online