Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.12.2013.
15:47
Beta A

Đilas u klin, Mali u ploču! Ko je u pravu?

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je sa te funkcije smenjen 24. septembra, ponovio je danas da je Beograd zadužen 398 miliona evra, a ne 960 miliona, kako tvrdi Privremena uprava.

Demantovao da Beograd duguje milijardu evra: Dragan Đilas, predsednik DS-a
 

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali juče je saopštio da ukupna dugovanja grada iznose oko 960 miliona evra, od čega je 662 miliona za kredite i 46 miliona po osnovu neizmirenih obaveza prema školama, ustanovama kulture i zdravstvenim ustanovama, dok gradske firme duguju oko 260 miliona evra.

Đilas je u današsnjoj pisanoj izjavi naveo da je "Uprava za javni dug Ministarstva finansija jedina u ovoj zemlji nadležna za praćenje i evidenciju duga lokalnih samouprava" i da to "nisu ni Siniša Mali ni Srpska napredna stranka".

Mali: Istina boli Đilasa

Siniša Mali

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali ponovio je danas da je Beograd zadužen u iznosu od 960 miliona evra, bez dugovanja gradskih opština, kao i ustanova kulture, socijalne i dečije zaštite, zdravstva i obrazovanja, čiji je osnivač Grad Beograd.

 

"Podaci o zaduženju Beograda koje sam izneo su tačni i poražavajući za vlast koju je vodio Dragan Đilas (bivši gradonačelnik). Taj dug, kada utvrdimo nedostajuće podatke, može da bude samo viši. To je istina. Razumem da ta istina boli Đilasa, ali
se od nje ne može pobeći tako što se negira", naveo je Mali u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

 

Đilas je danas saopštio da je Beograd, prema izveštaju Uprave za javni dug, zadužen 398 miliona evra. "Mogu da razumem potrebu Dragana Đilasa da veruje u bajke jer je političarima to nekada lakše nego da se suoče sa istinom. Ja nisam političar, već ekonomista, i ne znam drugačije da govorim osim da iznosim tačne podatke", istakao je Mali.

Bivši gradonačlenik Beograda, koji je i predsednik opozicione Demokratske strankem naveo je da je Ministarstvo finansija 23. septembra na zahtev grada dostavilo dopis sa stanjem duga i ocenom nivoa zaduženosti.

"U tom dopisu vrlo precizno piše da je zaduženje Beograda 398 miliona evra i da grad u skladu sa odredbama Zakona o javnom dugu nije prezadužen", istakao je Đilas i dodao da s tim stvarima nema političke igre, nema diskusije i nema proizvoljnih ocena.

"Za samo mesec dana zaustavili ste skoro sve investicione projekte, najavljujete smanjenje subvencija i socijalnih davanja i pričate bajke o Beogradu na vodi. Konstantno iznošenje laži neće prikriti vašu nesposobnost", naveo je Đilas.

Uz izjavu Đilasa, DS je dostavio i izveštaj Uprave za javni dug Ministarstva finansija u kojem se navodi da "stanje duga grada Beograda na dan 31. avgusta 2013. godine iznosi 45.580.743.738,00 dinara".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.12.2013. 23:13
Uprava za javni dug Ministarstva finansija, a samim tim se zna i da Mali laže.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online