Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 25.12.2013.
19:43
Beta A

DS: Čović i Mali ne znaju da računaju!

Demokratska stranka ocenila je danas da Srbija ne bi postojala kada bi se javni dug države računao na isti način na koji Privremeno veće računa dug Grada Beograda.

DS odgovorila članovima Privremenog organa Beograda
 

"Kada bi se definicija gospode (Siniše) Malog i (Nebojše) Čovića koristila za nivo Republike, javni dug zemlje bi bio najmanje duplo veći, odnosno preko 40 milijardi evra ili 130 odsto BDP što znači da Srbija ne bi postojala", računa DS.

Potemkinova sela

Besmislene su, kako DS ocenjuje optužbe o uvećanim cenama i Potemkinovim selima ne zaslužuju ozbiljan komentar.

"Beograđani najbolje znaju da li su tri nova mosta, hiljade
kilometara asfaltiranih ulica, devet novih osnovnih škola, 43
vrtića, četiri doma zadravlja, dva kompleta besplatnih udžbenika za 120 hiljada osnovaca i ormarići za sve njih, kao i pomoć za  trudnice, porodilje i penzionere, sve ono što Mali i Čović sada ukidaju, Potemkinova sela ili ne.

Član Privremenog organa Beograda Nebojša Čović danas je rekao da je dug Beograda 960 miliona evra i pozvao državne organe da što pre ispitaju velike infrastrukturne projekte koje je realizovalo smenjeno gradsko rukovodstvo.

Od tih 960 miliona evra, ukupne obaveze Grada Beograda, su po osnovu kredita i kamata, koje treba da otplati do 2039. godine, su 661,7 miliona evra, kaza je Čović.

DS navodi da svaki građanin Srbije koji uzima kredit zna da se kao dug vodi iznos kredita, a ne iznos kredita i kamata koje će platiti kroz rate. I taj način računanja kreditnog zaduženja definisan je Zakonom o javnom dugu.

DS je kao neverovatne ocenio optužbe koje su danas na račun Đilasa i DS "po ko zna koji put" izneli nestranački članovi Srpske napredne stranke, Siniša Mali i Nebojša Čović. DS je ocenila da Nebojša Čović, zloupotrebljavajući funkciju člana Privremenog organa, poziva nadležne da istraže projekte izbedene u Beogradu, umesto da se stara o nesmetanom funkcionisanju grada što je zadatak tog organa.

Pročitajte još:

* Đilas u klin, Mali u ploču! Ko je u pravu?

"Prošle su skoro dve godine od kako je formirana nova Vlada i nisu postojale nikakve smetnje da se sve eventualne zloupotrebe istraže i odgovorni procesuiraju", navodi DS povodom poziva Čovića vlstima da istraže sve projekte bivše vlasti - od rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra i Požeske ulice, do izgradnje mosta na Adi i kupovine tramvaja i podzemnih kompjutera.

DS je ocenila da je jasno da je Privremeni organ u funkciji predizborne kampanje jedne stranke na vlasti. "Sjajno je takođe da neko sa biografijom Siniše Malog bilo kome deli lekcije o poštenju i moralu", dodaje DS.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.12.2013. 20:02
Само се ви немојте јављати.
Sreda 25.12.2013. 20:15
Ukupan dug obuhvata i kamate koje ce es platiti kroz rate, jedino ukoliko se ceo kredit ne isplati odjednom, sto je nemoguce. Po tom pincipu krediti kojima se drzava zaduzuje od centralnih banaka, naravno MMF-a i FED-a, postaju tri puta skuplji. Stogodisnja prevara koja u ovoj formi perfektno jos uvek funkcionise, dok stoka-raja radi i placa.
Četvrtak 26.12.2013. 23:04
"Kada bi se definicija gospode (Siniše) Malog i (Nebojše) Čovića koristila za nivo Republike, javni dug zemlje bi bio najmanje duplo veći, odnosno preko 40 milijardi evra ili 130 odsto BDP što znači da Srbija ne bi postojala". Istina, samo što nam je svima jasno, da Mali neće na isti način da računa i dug Beograda i Srbije, jer pa Bože, zna se ko je trenutno na vlasti u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online