Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 22.12.2013.
16:09 >> 16:54h
Beta A

"Srbija želi da postane prva sledeća članica"

Početak pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom je istorijska šansa, ocenio je premijer Srbije Ivica Dačić, istakavši da je cilj Srbije da postane prva sledeća članica EU.

Premijer Srbije zna šta želi narod...valjda
 

"Mi to ne radimo zbog toga da bi ispunili želju Evropske unije već da bi naša deca živela bolje", rekao je Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije na izbornoj konferenciji socijalističke omladine.

Premijer je rekao da će na putu ka EU biti mnogo izazova za Srbiju, a kao jedan od  najvećih je naveo postizanje balansa između socijalno odgovorne i ekonomski održive države.

Rekao je i da se mladima u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija nije mnogo toga nudilo i podsetio na veliku nezaposlenost, nedostatak perspektive, skupo školovanje, odliv mozgova i nisku stopu nataliteta.

"Dugi niz godina mi smo siromašili i zato su nam sada potrebni brzi i veliki koraci napred... Srbiji je dosta propuštenih prilika i ovo je istorijska prilika da počnemo da pravimo brze i velike korake. Ako propustimo i ovu istorijsku šansu (početak pregovora sa EU) teško da ćemo uskoro imati sličnu šansu", rekao je Dačić i dodao da zbog toga poziva mlade da budu aktivniji i hrabriji, da rade na svom obrazovanju i da ne dozvole da im mladost bude veći hendikep od starosti.

"Nisam došao u odelu i kravati, jer se revolucije ne dižu u tim odevnim predmetima, već oni služe da bi se zaselo na neku funkciju"
 

"Prvi put vas zovu, ne da ginete već da se žrtvujete da bi vaša deca imala bolji život. Ovo nije bitka za prošlost nego bitka za budućnost. U toj bici očekujem vaš juriš. I onda, kada dođete u moje godine, bićete u prilici da sebi kažete da vaš trud nije bio
uzaludan", rekao je Dačić i dodao da na konferenciju nije došao u odelu i kravati "jer se revolucije ne dižu u tim odevnim predmetima, već oni služe da bi se zaselo na neku funkciju".

"Ali, pesma se promenila, dirigent je umro i hor ne može da nastavi da peva istu pesmu... Ja vas pitam, da li ćemo da menjamo nešto ili će da bude u SPS-u sve isto kao u ove 23 godine? Vreme je da počnete svoju borbu. Ja ću vam, možda, nekada biti i na putu ali ne obazirite se mnogo jer da su u SPS-u stariji slušali mlade možda bi nam svih ovih godina bilo mnogo bolje", rekao je Dačić i poručio da su pred mladima ciljevi kao što su Srbija i Evropa i da se vodi odlučujuća bitka za budućnost, zbog čega mladi treba da puste stare da sumnjaju i mere a da sami treba da se bore za te ciljeve kao i za to da interesi mladih budu u centru pažnje.

"Ispred vas su Srbija i Evropa i sve nas spasava samo taj vaš juriš na te ciljeve. Vruće srce, hladna glava i čiste ruke - to je ono što imate vi mladi. Mogu da vam kažem samo: 'Napred, šta ste čekali do sada?'", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.12.2013. 16:53
Dačiću, narod ne traži spin u EU, nego kontraspin. Dačiću, radiš sve naopako, sve što narod više neće. Dačiću, 5. oktobar 2000. je davno prošao, a narod od tada do danas mnogo uvidio da bi mu se magla prodavala još u istom pravcu.
Nedelja 22.12.2013. 16:22
Nema legitimeta bez REFERENDUMA.
Nedelja 22.12.2013. 16:18
Bilo bi lepo da postoji zakonska obaveza parlamentaraca kojom ce da prihvate da odgovaraju krivicno za svaku akciju kojom su narod svesno vodili ka porazu, kratkotrajnom ili dugotrajnom.Kako toga nije bilo za KPJ i Tita, niti danas u EU fatamorgani, onda je jasno zasto Daca i ostatak neodgovorne bag..e trci uvek za istim ciljem sto manje i podelene odgovornosti, a sto duze mogucnosti uzimanja lepih plata na racun naroda. Tek kad se postavi krivicna odgovornost na tapetu (i to i od indiferentnog dela naroda kojih je oko 2/3 i onog dela ciji clanovi familijarno glasaju po duznosti), nece vise da bude jednostavno da se laze ili obmanjuje javnost kojoj doticni trebaju da sluze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online