Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 20.12.2013.
11:54
Beta A

Tahiri: Pantić krši Ustav Kosova

Šefica delegacije tzv. Kosova u pregovorima Prištine i Beograda Edita Tahiri izjavila je da će za vlasti Kosovo novoizabrani gradonačelnici na severu biti nelegalni ako ne budu poštovali kosovski Ustav i zakone.

Šef delegacije Kosova Edita Tahiri
 


"Poručila sam (Evropskoj uniji) da ako eventualno neko od njih bude gazio zakone Republike Kosovo, onda će se ti gradonačelnici smatrati nelegalnim", rekla je Edita Tahiri za "Koha ditore".

Albanske pretnje Pantiću

Prema pisanju tog lista, odbornici iz redova albanske i bošnjačke nacionalne zajednice su najavili da neće prisustvovati toj sednici. "Mi nećemo bežati od odgovornosti, ali nikako nećemo prihvatiti da budemo ponižavani i da gazimo zakone Kosova", kazao je Emir Azemi u ime odbornika iz redova albanske i bošnjačke zajednice. On je rekao da će Pantić, ako nastavi da se ovako ponaša, biti gradonačelnik dve-tri mahale u Mitrovici, ali ne i gradonačelnik cele opštine i svih građana koji u njemu žive.

Ona je dodala da je pisanim putem upoznala Evropsku uniju o tome da su neki gradonačelnici prekršili sporazum iz Brisela i kosovske zakone, i zatražila od EU, kao posrednika u razgovorima, da preduzmu mere kako bi se takvo ponašanje predupredilo.
 

Novi gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Krstimir Pantić je, kako piše "Koha", u zaglavlju poziva za konstitutivnu sednicu Skupštine opštine napisao:

"Opština Kosovska Mitrovica, Severno Kosovo", i umesto oznaka Republike Kosovo stavio grb Cara Lazara, što je u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Kosova.
 

"Koha ditore" navodi i da Pantić ne samo da nije poštovao obavezu koordinacije zakazivanja sednice s Ministrarstvom za lokalnu samoupravu, već je dao elemente koji su protivustavni i koji novoizabrane odbornike iz drugih zajednica dovode u situaciju da ne prisustvuju toj sednici.

POVEZANE VESTI

Petak 20.12.2013. 13:00
Neće to đubre kršiti ustav KOSOVA . ON JE VEĆI ŠIPTAR OD SVIH ŠIPTARA .
Petak 20.12.2013. 14:08
samo baca kosku baba veštica da javnosti zamaže oči,pantića su oni i doveli na vlast uz pomoć kvislinga iz skupštine Srbije.
Petak 20.12.2013. 13:48
Vidim dole u tekstu da se organizuje neka žurka "osmeh na dar" Ja sam pre za žurku "motkom na vlast" ,a što se Pantić tiče, njemu je najbolju karakternu dijagnozu dao Šojić u Tesnoj Koži.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online