Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.12.2013.
14:03
D. Dekić - Vesti A

Tadić smenjuje Đilasa?

Boris Tadić, počasni predsednik Demokratske stranke i bivši šef države, posle izbornog poraza demokrata u tri opštine, kreće u akciju preuzimanja partijskog kormila od aktuelnog lidera stranke Dragana Đilasa.

Podrška kumova: Boris Tadić
 

Podele u DS-u su javna tajna, a razjedinjenost demokrata je Srbiju ostavila bez ozbiljne opozicije, pa je, kako su "Vesti" pisale, još sredinom oktobra Tadić saopštio bliskim saradnicima da su ga tokom posete SAD ubeđivali neki od "značajnih svetskih političara" da se politički ozbiljnije aktivira.

Kritikom tera saveznike

U Tadićevom taboru se čuje da bi ako se ne vrati na mesto šefa DS-a, mogao na izbore da ide sa svojom listom na kojoj bi osim nezadovoljnih iz DS-a, bili i kandidati drugih partija i pokreta. Pitanje je ko bi se tu našao osim izbačenog iz DS-a Dušana Petrovića i njegovog Zajedno za Srbiju, jer je Tadić kritikovao mnoge potencijalne saveznike. Osim napada na Vuka Jeremića da je dobio novac iz budžeta za svoj projekat, kritički je ukazao da Rasim Ljajić, Vuk Drašković i demohrišćani u Vladu mogu samo putem tuđe izborne liste.

Da bi rušio Đilasa ne priznaje javno, ali i ne krije da bi želeo da se vratio na čelo DS-a. U trci za liderstvo, osim kuma Dragana Šutanovca, računa na Dragoljuba Mićunovića, koji je u prethodnih godinu dana bio kohezioni faktor zavađenih frakcija, šefa beogradskog odbora Balšu Božovića, čiji je takođe kum, a sprema se i na razgovor sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem.


- Tadić je planirao da digne bunu na Glavnom odboru 22. decembra i izdejstvuje do marta vanrednu stranačku izbornu skupštinu, ali će Đilas pomeriti tu sednicu za mesec dana. Tadić namerava i da od članova GO zatraži podršku za izbornu skupštinu, koja bi se održala do početka marta, a za koju mu treba 150 glasova - kaže naš izvor.


Posle junskog zahteva Okružnog odbora DS-a Podunavskog regiona za smenu Đilasa zbog izbornih krahova i lošeg rada, za njegov odlazak su i deo rukovodstva i neki poslanici. Član rukovodstva Borislav Stefanović, međutim, u izjavi za "Vesti", negira raskol u DS-u.


- Nastavljamo bitku protiv aktuelnog režima, a imaćemo sednice stranačkih organa, pa će svako imati priliku da kaže šta ima - kratko je odgovorio Stefanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.12.2013. 14:31
Ovo mi liči na ono - ne, kod nas u sns nema frakcija, samo je tu Cvijan, Nikolić, Vučić , ali eto kod ds-a... Gluposti kojima žele da napune glave građanima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online