Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 10.12.2013.
00:39
Beta A

Beograd: Seča knezova... pardon, direktora

Sekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić rekao je u ponedeljak uveče da je to telo razrešilo i imenovalo sedam direktora javnih preduzeća kao i više sekretara i zamenika sekretara u gradskoj upravi.

Goran Vesić: Novoizabrani direktori imaju kvalitetnije biografije i bogatije radno iskustvo nego njihovi prethodnici
 

Vesić je za agenciju Beta rekao da je Privremeni organ razrešio direktore koji svojim radom ugrožavaju normalno funkcionisanje preduzeća, ne ispunjavaju odluke Nadzornih odbora i godišnje programe poslovanja ili deluju na štetu tih javnih preduzeća.
 

“Ćao“ za Parking, Čistoću, Infostan, Adu...

Privremeni organ je imenovao nove vršioce dužnosti direktora u JKP "Parking servis", JKP "Gradska čistoća", Turističkoj organizaciji Beograda čiji su direktori podneli ostavke.

Istovremeno, privremeni organ grada Beograda razrešio je dosadašnje vršioce dužnosti direktora i imenovao nove vršioce dužnosti direktora u JP "Infostan", JKP "Vodovod i kanalizacija", JP "Ada Ciganlija" kao i SC "Tašmajdan".

"Ova odluka je doneta posle analize rada preduzeća, koja je trajala tri nedelje. Sve izvršene personalne promene su učinjene u interesu građana Beograda", naglasio je Vesić i dodao da je Vlada obavezala Privremeni organ da obezbedi nesmetano funkcionisanje grada do konstituisanja Skupštine grada Beograda. 


Privremeni organ je konstatovao da su dosadašnjim vršiocima dužnosti direktora u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište, Zavodu za zaštitu spomenika kulture kao i Bitef teatru istekli mandati i imenovao je nove vršioce dužnosti.


"Direktori javnih preduzeća zatečeni su u neredovnom stanju, kao vršioci dužnosti, i niko od njih nije prošao proceduru koju propisuje Zakon o javnim preduzećima, već su imenovani na te funkcije najduže do šest meseci, dakle bez ikakvog trajnog i konačnog statusa", rekao je Vesić.


Do viđenja, sekretari

Vesić je dodao i da je Privremeni organ dao saglasnost na odluku zamenika načelnika gradske uprave grada Beograda Nenada Todorovića da se razreše dužnosti dosadašnji sekretari u sekretarijatima za finansije, urbanizam i građevinske poslove, za saobraćaj i za obrazovanje i dečiju zaštitu. Istovremeno su imenovani novi sekretari u ovim sekretarijatima.


Pored toga, privremeni organ grada Beograda imenovao je nove sekretare umesto starih koji su podneli ostavke u sekretarijatima za komunalno-stambene poslove, legalizaciju, poljoprivredu i sport i omladinu. Razrešeno je i imenovano više zamenika sekretara.


Imenovani su novi direktori u Agenciji za investicije i stanovanje, Upravi za cene i Direkciji za javni prevoz. Privremeni organ grada Beograda je razrešio dosadašnjeg predsednika Planske komisije grada arhitektu Tomislava Đorđevića i dva člana komisije.


Vesić je objasnio da su svi novoizabrani direktori, sekretari i zamenici sekretara postavljeni kao vršioci dužnosti.


"Sa ponosom ističemo da novoizabrani direktori imaju kvalitetnije biografije i bogatije radno iskustvo nego njihovi prethodnici", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.12.2013. 01:18
Svaka smjena je dobrodosla-istina nije tesko biti bolji od Djilasa! On se bavio, prije svega-privatnim-liccnim poslovima-pa ako mu preostane vremena, onda tek potrebama grada i gradjana.
Utorak 10.12.2013. 07:35
smenili jedne parazite da dodju drugi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online