Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Ponedeljak 09.12.2013.
03:16 >> 11:01h
Beta A

Vraćaju nam se čojstvo i junaštvo: Milo u Srbiji

Crnogorski premijer Milo Đukanović boraviće danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji u poslednjih nešto više od 10 godina.

Milo Đukanović

Đukanović je u Beogradu poslednji put bio 2003. na sahrani ubijenog premijera Srbije Zorana Đunđića i njegova poseta Srbiji je znak boljih odnosa dveju država koji su od dolaska na vlast Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića na uzlaznoj putanji.


Đukanović će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanovićem.


Susreti zvaničnika Srbije i Crne Gore učestali su u poslednjih godinu dana. Nikolić je početkom godine posetio Crnu Goru, Dačić je u zvaničnoj poseti Podgorici boravio u septembru, a predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić nedavno je bio u Beogradu.

Đukanović je uoči dolaska u Beograd u autorskom tekstu naveo da su crnogorsko-srpski odnosi "bratski", da je istorija potvrdila da su "najviše bratski" kada su utemeljeni na inreresima i da je "najbolje da svako nosi odgovornost za sopstveni razvoj i budućnost".


Prvi potpredsendik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio pre par dana da se Beograd neće mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, sa kojom želi najbolje veze.

Crnogorska partija pozdravlja posetu Đukanovića

Crnogorska partija pozdravila je posetu Srbiji premijera Crne Gore Mila Đukanoviću i podsetila da je to prva njegova poseta od obnove crnogorske državnosti, 2006. godine. Crnogorska partija veruje da je sazrelo vreme da najviša rukovodstva Crne Gore i Srbije počnu dijalog i o pitanjima koja se tiču položaja crnogorske zajednice u Srbiji, navodi se u saopštenju za javnost. Ta stranka očekuje da će se razgovarati i o problemu zbog neuvođenja crnogorskog jezika u službenu upotrebu u opštini Vrbas, iako su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi. "Takođe, očekujemo da premijeri razgovaraju i o situaciji u Lovćencu, jedinom mestu u Srbiji gde su Crnogorci većina, a koji su godinama izloženi teroru i bahatom ponašanju od strane lokalne vlasti koju čine predstavnici Socijalističke partie Srbije", piše u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.12.2013. 06:50
Popisam mu se na cojstvo! Nista bolji nisu ni Oni koji primaju ovu bitangu!
Ponedeljak 09.12.2013. 04:49
PABLO ESKOBAR 2
Ponedeljak 09.12.2013. 08:37
Vidim po medijima,odnos Mila i Vucica zasniva se na onoj"ja tebi vojvodo,ti meni serdare".Nazadnjacima su,nakon velicanja Vuka,Canka,Pesicke,Bebe Popovica,Covica,Vesica i ostalih Dosovaca i izdajnika,sada puna usta o cojstvu i junastvu Mila Djukaja.A tek sto lici sa picoustim,za medalju!Ista visina,pricaju tihim glasicem,ruke u piramidi kod obojice..,kada ih covek slusa,rekao bi da majka takva postenja i gromade jednom radja.Razlika izmedju njih je jedino u tome sto je Djukaj promenio svest 1996 a Vuchici 2008.U tom smislu,Djukaj je neznatno manja smradina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online