Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 04.12.2013.
13:44
Beta A

Dačić: Policajci godinama nisu išli na preglede

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se bezbednosna provera policajaca ne obavlja kada oni prelaze iz jedne u drugu jedinicu, već kada konkurišu za posao u policiji.

Oružje oduzeto od 23 pripadnika Žandarmerije jer su nepodobni
 

Komentarišući izjavu komandanta Žandarmerije Milenka Božovića da je 400 od 2.900 pripadnika Žandarmerije primljeno bez selektivne obuke, Dačić je kazao da to ne znači da su oni primljeni u MUP bez bezbednosne provere, odnosno provere krivičnih i prekršajnih dosijea.

"To je stvar načina na koji je jedinica formirana i regulative koja se odnosi na to. Ja sam s direktorom policije Miloradom Veljovićem razgovarao o planu kako da se izvrši dodatna bezbednosna i psihofizička provera, naručito pripadnika specijalnih jedinica", rekao je premijer.

On je dodao da godinama nije bilo lekarskih pregleda policajaca i podsetio da su pojedini učestvovali u ratu. Predsednik Vlade je naveo da će biti predložene izmene podzakonskih akata, a možda i zakona koji regulišu tu oblast.

Dačić je rekao da će se izmeniti organizacija celog sistema kojom će se formirati posebna služba za borbu protiv narkotika i posebna služba za borbu protiv terorizma i ekstremista.

Direktor policije Milorad Veljović je izjavio da je Žandarmerija ozbiljna jedinica i da ne treba generalizovati pitanje te jedinice. "Nećemo dozvoliti da kriminal u policiji pobedi i neće pobediti", rekao je direktor policije.

Upitan da li postoji problem sa odredom Žandarmerije u Nišu, Veljović je kazao da će odgovorni za prestupe biti kažnjeni i da neće biti pošteđen niko u policiji ko izvrši krivično delo.

Božović je naveo da ima žandarma koji imaju krivični dosije, i to ne mali broj, ali da je manji broj onih koji su osuđeni. "Da bi pripadnik Žandarmerije dobio otkaz, mora da bude osuđen na zatvorsku kaznu veću od šest meseci", dodao je komandant Žandarmerije.

Naveo je da je sprovedeno vanredno psihološko testiranje svih pripadnika jedinice.

"Svi sumnjivi pojedinici posle toga su bili upućeni na ciljani lekarski pregled. Rezultat toga je da je na osnovu izveštaja lekara službeno oružje oduzeto od 23 žandarma, da su pokrenuti postupci da im se oduzme i privatno oružje, i da se premeste na druge poslove", objasnio je Božović.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.12.2013. 15:56
Крме једно дебело. у свакој нормалној држави министар после оваквих инцидената подноси оставку. А ти си се набио у чмар Вучићу и никако да изађеш.
Sreda 04.12.2013. 15:44
nepregledne kolone nepregledanih su spremne za mlacenje dece koja su protiv izdajnicke vlasti.
Četvrtak 05.12.2013. 07:06
To je jako veliki organizacioni propust, za koji opet niko neće da odgovara...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online