Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 04.12.2013.
12:22
Beta A

Dačić s Tačijem dogovara sud u Mitrovici

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, dan uoči sastanka sa Hašimom Tačijem u Briselu, da najviše problema u razgovoru sa Prištinom očekuje oko osnivanja suda u Kosovskoj Mitrovici.

Srbima da sude Srbi, rekao premijer
 

"Najviše problema očekujem u oblasti pravosuđa i oko suda koji treba da postoji u Kosovskoj Mitrovici jer se prištinska strana protivi da sedište suda bude u severnom delu, misleći da tako želimo da stvorimo državu u državi", rekao je Dačić.

"Za Kosovo stoličica u hodniku UN"

 

Povodom spekulacija da će uslediti "novi Briselski sporazum" u kojem će tema biti stolica za Kosovo u UN, predsednik Skupštine Srnije Nebojša Stefanović rekao je da Vlada Srbije to neće prihvatiti.

 

"Mogu da imaju stoličicu negde u hodniku. I kad kažem stoličicu ne mislim figurativno, već bukvalno", rekao je Stefanović.

Premijer je rekao da Beograd samo želi da etnička struktura zaposlenih u sudu prati etničku strukturu stanovništva.

Dačić je rekao da će, ako bude potrebe, biti održan još jedan sastanak 13. decembra kako bi pre podnošenja izveštaja visoke predstavnice Ketrin Ešton bilo urađeno što više stvari.

Prema njegovim rečima, dve strane će u Briselu sutra razgovarati o situaciji na Kosovu posle lokalnih izbora, nastavku sprovođenja Briselskog sporazuma u oblasti policije i pravosuđa i sledećim koracima u konstituisanju zajednice srpskih opština.

Dačić je, upitan da li će razgovarati o datumu prve međuvladine konferencije sa EU, odgovorio potvrdno i istakao da bi bilo neprihvatljivo da se ponovo odloži taj skup.

"Voleli bismo da međuvladina konferencija bude održana do kraja decembra. Smatramo da smo to zaslužili, ali ništa strašno ako to bude i u januaru. Neprihvatljivo je da se ponovo odloži održavanje konferencije i to bi bila loša odluka koju niko ne bi mogao da opravda", rekao je srpski premijer.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.12.2013. 12:38
NA ŽALOST SRBA posle izbora na KOSOVU dato je pravo TAČIJU DA SE SAMO ON PITA O KOSOVU . A to što se Dačić pravi lud to će mu EŠTONOVA OBJASNITI . BRUKA .
Sreda 04.12.2013. 12:38
Srbso "zlo" ! DA nas bar prestanu lagati, dosta bre, dosta.........!!!!!
Sreda 04.12.2013. 12:58
"Dogovor kuću gradi!" Baš je Dačić našao ekipu od riječi, časti, čistote i poštenja s kojom će praviti dogovore. More marš sa trona na prve sljedeće izbore!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online