Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 28.08.2013.
19:39
Beta A

"Između Dačića i Tačija se razvija vrlo specifična relacija"

Bivši državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je u sredu da su neopravdane tvrdnje kosovskih medija da dijalog u Briselu gubi smisao, jer tačke sporazuma od 19. aprila još nisu finalizovane. Ivanović smatra i da Dačić i Tači značajno doprinose uspehu dijaloga, da se između njih uspostavlja poverenje i razvija vrlo specifična relacija.

Uspostavljanje poverenja između pregovarača ključ uspeha u razgovorima: Ivica Dačić i Hašim Tači u društvu Ketrin Ešton
 

"Ako je neko očekivao da će oni na nekoliko sastanka rešiti baš sve, onda su potpuno nerealni u tim očekivanjima", rekao je Ivanović agenciji Beta.


Prema njegovim rečima, mnogi u Briselu pokušavaju da iskoriste momenat, i to ne baš dobronamerno prema Srbiji, računajući da je ona po svaku cenu zainteresovana za dobijanje datuma za početak pregovora o ulasku u EU.


"To forsiranje brzine zapravo je pokušaj da se iskoristi situacija u kojoj Srbija željno očekuje datum, a da pritom taj datum visi o koncu zbog dobrog ili lošeg raspoloženja pojedinih članica Evropske unije koje su među tim zemljama koje forsiraju brzinu", rekao je Ivanović.


On je dodao da su pitanja enregetike i imovine vrlo osetljive stvari i da je nerealno očekivati brza i laka rešenja.
 

Oliver Ivanović

Prema njegovim rečima, Dačić je tražio produženje roka registracije za novembarske lokalne izbore, jer nisu rešene neke stvari čije bi rešavanje pomoglo da odziv glasača bude veći.


"To je pitanje neutralnosti biračkog listića, jer ako birački listić i materijal sadrže logo Republike Kosovo to će kod jednog broja ljudi stvoriti nelagodnost da se na takvim spiskovima nađe i da koristi takav glasački listić", rekao je Ivanović.


On je rekao da je osnovana primedba premijera Ivice Dačića da se registracija odloži. Ivanović je dodao i da novi susret kosovskog i srpskog premijera u Briselu može veoma pozitivno da utiče na rezultat pregovora, jer se između njih dvojice razvija vrlo specifična relacija.


"Uspeh pregovora može jednako da utiče i na jednog i na drugog, jer tu postoji treći faktor - a to je međunarodna zajednica, koja pažljivo prati obojicu. Od njihovog pozitivnog mišljenja u velikoj meri zavisi pozicija ove dve strane u nekakvim budućim političkim aktivnostima", rekao je Ivanović, ocenivši da se uspostavlja poverenje između dva pregovarača i da je to osnova za uspeh pregovora.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.08.2013. 20:16
cega se dacic stida da sve taciju u noge gleda?
Sreda 28.08.2013. 22:46
Specificna relacija... Mozda seksualna... Ovaj debeljuskasti mi je nesto sumnjiv... He,he...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online