Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 03.12.2013.
23:17
Beta A

"Sad svi vide da je Briselski sporazum dobar za Srbe"

Kada je u pitanju sprovođenje Briselskog sporazuma na Kosovu, ima još nerešenih pitanja u oblasti policije i pravosuđa, a naročito u oblasti pravosuđa, istakao je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Sada bi opštine trebalo da donesu odluke hoće li ući u zajednicu. Onda se bira rukovodstvo, predsednik, izvršni organ i definišu se nadležnosti....
 

- Implementacija je u toku, radne grupe su zasedale. Ima još nerešenih pitanja, naročito u oblasti pravosuđa i to je najkomplikovanija oblast, odnosno koje su to forme u koje prerastaju srpski sudovi na Kosovu, rekao je Dačić i ocenio da je bitno da se u policiji i pravosuđu poštuje etnička struktura, odnosno da tamo gde žive Srbi, oni i budu zaposleni, što je i zahtev koji je prihvatila međunarodna zajednica.

Premijer je rekao da se otvaraju i druge teme kao pitanje vlasništva i položaja Srpske pravoslavne crkve.

"Mislim da je međunarodna zajednica zadovoljna onim što smo uradili a mi smo se zaista trudili da budemo konstruktivni i nastavićemo i dalje", kazao je Dačić i dodao da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora na Kosovu.

"Mislimo da je Srpska lista, koju je Vlada podržala, postigla izvanredne rezultate. Time je pokazano da građani na Kosovu i Metohiji imaju poverenje u Vladu Srbije i da u narednom periodu treba zajedno da radimo na implementaciji Briselskog sporazuma", kazao je Dačić.

Sada se najbolje vidi, smatra Dačć, da je prihvatanje Briselskog sporazuma bilo u interesu srpskog naroda kako bi se uspostavio legalan i legitiman oblik organizovanja srpskih opština na Kosovu i Metohiji. Na predstojećim sastancima će se razgovarati i o pravljenju Statuta Zajednice srpskih opština.

"Sada bi opštine trebalo da donesu odluke hoće li ući u zajednicu. Onda se bira rukovodstvo, predsednik, izvršni organ i definišu se nadležnosti. Planirali smo da sedište bude u severnoj Mitrovici i zato smo insistirali da Srbi u severnoj Mitrovici izađu na loaklne izbore, jer je logično da tu bude centar zajednice srpskih opština",
kazao je Dačić i istakao da je Srbija zaslužila odluku o početku pregovora, da bi svaka drugačija odluka bila nepravedna i nekorektna i da bi Srbija bila time kažnjena za sve ono što je dobro uradila.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.12.2013. 23:26
Kad ce da se hapse suci Ustavnog suda Srbije?
Utorak 03.12.2013. 23:28
"Sada se najbolje vidi, smatra Dačć, da je prihvatanje Briselskog sporazuma bilo u interesu srpskog naroda kako bi se uspostavio legalan i legitiman oblik organizovanja srpskih opština na Kosovu i Metohiji" ?? LEGITIMAN oblik ? A za krstimira, u "prvom krugu" glasalo - 37 glasača ??? Što bi rekli - čak ni cela njegova rodbina NIJE glasala za njega ? Kamoli nešto treće... i TAKAV će da zastupa nečije interese ? Skini značku, gljivo smrdljiva !
Utorak 03.12.2013. 23:27
Prodaja magle! Dačiću, okani se Međunarodne zajednice. Trčiš za njom ka zatreskani klinjo. Sve gledaš da se "Međunarodnoj" zajednici svidi. Mizeran si bre čovječe!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online