Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 02.12.2013.
09:07 >> 09:14h
Beta A

Đurić: Istorijska pobeda na Kosovu

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić ocenio je da su, posle lokalnih izbora na Kosovu, stvoreni preduslovi za stvaranje Zajednice srpskih opština i dodao da izborni rezultati ukazuju da je odneta "istorijska pobeda".

Marko Đurić: ZSO neće imati status nevladine organizacije
 


U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Đurić je rekao da je u nedelju bio "veliki dan za Srbiju na Kosovu i Metohiji" i da će Građanska inicijativa "Srpska" imati jasnu većinu u svim opštinama, osim u Štrpcu, gde će takođe na vlasti biti srpski kandidati iz Srpske liberalne stranke.


Đurić je dodao da je sada važno da se svi okupe oko politike stvaranja Zajednice srpskih opština i izrazio zadovoljstvo zbog toga što su stvoreni uslovi da u srpskim opštinama budu na vlasti gradonačelnici sa te liste.


Govoreći o Statutu Zajednice srpskih opština, Đurić je rekao da će njega pisati same opštine i dodao da je jako važno da one aktivno učestvuju u pisanju tog dokumenta, nakon što budu održane konstitutivne sednice skupština opština.
 

Pročitajte još:

* Krstimir Pantić proglasio pobedu!

* "Srpska" pobedila u šest opština

Govoreći o uticaju koji zvanični Beograd ima na pisanje tog statuta, Đurić je rekao da postoje gotovo svakodnevne konsultacije i da nema tabu tema, ali je rekao da će taj dokument doneti "oni koji treba da ga donesu".


On je odbacio navode da će Zajednica srpskih opština imati status nevladine organizacije.


"Na veliku žalost Hašima Tačija i predstavnika Prištine i na našu veliku radost, sasvim sigurno neće biti tako", rekao je on.


Komentarišući navode da neko iz Vlade Srbije radi protiv interesa zemlje, Đurić je rekao da Vlada, u skladu sa zakonom, razmatra opštu politiku i da će reagovati ukoliko bude smatrala da neko iz njenih redova ne ispunjava tu politiku

Sa Ćosićem o Prvom svetskom ratu

Govoreći o sastanku koji je predsednik Tomislav Nikolić imao sa piscem Dobricom Ćosićem, Đurić je rekao da je tema tog sastanka bila obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata, a ne podela Kosova i dodao da je to veoma važna tema jer o njoj diskutuju i zemlje koje su u tom sukobu imale mnogo manju ulogu od Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.12.2013. 09:17
Još jedan demagog. Iz školske klupe odmah "savjetnik" predsjedniku, bez ikakvog znanja i radova na temi geopolitike i sl. To su naši "savjetnici" predsjednika, zato uvijek imamo "dobre državnike". Ovaj hipnotisani je vjerovatno savjetnik Nikoliću i vladi Srbije za demagogiju smirenog tipa koju prosipaju uz osmijeh "istorijskih pobjeda". Postali ste kao Hrvati sa "istorijskom pobjedom 'Olujom", samo prema svom narodu na Kosovu i Metohiji.
Ponedeljak 02.12.2013. 10:23
Lazi i opet samo lazi kojima umiruju st...ku bez intelekta.Razlika izmedju zivotinje i coveka kao da nikad niti nije bila izgubljena ovim se lepo vidi. Trebalo bi da se isprovocira sukob na Kosmetu i uvuce i Rusija i NATO u rat kao i muslimani. Rusi drze s Turcima pozicije u Azerbejdzanu. U takvom slucaju i EU ce morati da pokaze svoje fasisticko lice. Stat ce ili na stranu Albanca ili ce neki da odbiju da im sluze. Rusiji bi to danas takodje odgovararalo i prislilo je na aktivnijiu ulogu. Pomoci ce i Englezi i njima bi odgovaralo da pokrenu masineriju muslimansku protiv pravoslavlja dok misle da ce da beru plodove, sazreleo je valjda vise. Bas da nam prilepe beleg na stogodisnjicu.
Ponedeljak 02.12.2013. 11:51
Samo kome nije jasno, a vreme će pokazati da je ovo istoriska pobjeda Albanaca na Kosovu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online