Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 29.11.2013.
19:20
Beta A

’’Srbima će biti bolje samo ako pobedi Srpska’’

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da pobeda Građanske inicijative "Srpska" u drugom krugu kosovskih lokalnih izbora predstavlja jedini put da Srbima severno i južno od reke Ibar bude bolje u narednom periodu.

Ona je novinarima u Gračanici rekla da je pobeda "Srpske" 1. decembra "jedini način da kroz institucije pokušamo zajednički da se povežemo mnogo bolje, da bi kasnije bilo posla".

Sve što radimo, zavisi od nas: Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović je rekla Srbi na Kosovu ne treba da žive od socijalne pomoći, odnosno samo od onoga što daje Beograd, već da imaju radna mesta.

"Uvek će Beograd da daje (Srbima na Kosovu i Metohiji), ali to nije dovoljno. Moramo da živimo i moramo da imamo nova radna mesta", kazala je ministarka.

Prema njenim rečima, posle formiranja Zajednice srpskih opština lakše će se voditi razgovori između Beograda, Zajednice i EU, kao i sa predstavnicima raznih drugih investicionih fondova, što će olakšati dovođenje investitora, otvoranje fabrika.

Ona je naglasiia da to "apsolutno ne zavisi od Prištine, već od nas".

"I sve ovde što radimo zavisi od nas. I da li ćemo da izađemo na izbore zavisi samo od nas. Da li ćemo da formiramo Zajednicu zavisi samo od nas. I da li ćemo stvarno da se povežemo zavisi od nas. Beograd će sve da učini da zajednički radimo, ali moramo malo i mi (ovde) da uradimo", rekla je srpska ministarka energetike.

Ona je kazala da će kasnije biti dogovoreno gde će biti sedište Zajednice srpskih opština.

"Da li u severnoj Kosovskoj Mitrovici ili na drugom mestu o tome će se kasnije dogovoriti. Mnogo je važnije da se formira Zajednica i da Srbi dobiju svoje institucije", objasnila je ona.

Zorana Mihajlović je kazala da danas u Gračanici razgovara sa predstavnicima kosovskog dela Elektroprivrede Srbije o imovinskim pitanjima o kojima do sada nije bilo razgovora.

"Briselski sporazum i sporazum o energetici ne tiču se imovinskih pitanja. Ono što je važno - postigli smo da ćemo imati jedno preduzeće koje će raditi i snabdevanje i distribuciju (struje)", rekla je Mihajlović.

POVEZANE VESTI

Petak 29.11.2013. 19:34
"Srbima će biti bolje samo ako"... se vama seme lopovsko i podaničko zatre... !
Petak 29.11.2013. 19:59
Pametnija je kad cuti. Milion dolara pitanje:ima li granice koliko besmislica, gluposti i providnih lazi moze da istovari na narod ministar(ka) u Srbiji? Zajednica srpskih opstina ce da bude drzava u (Kosovskoj) drzavi, i EU ce noge da polomi da je ekonomski preporodi, ali samo ako pobedi "Srpska"? Majko blaga...
Petak 29.11.2013. 21:42
Ништа није досадније од недо.ебане жене
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online