Petak 29.11.2013.
19:20
Beta

’’Srbima će biti bolje samo ako pobedi Srpska’’

Ona je novinarima u Gračanici rekla da je pobeda "Srpske" 1. decembra "jedini način da kroz institucije pokušamo zajednički da se povežemo mnogo bolje, da bi kasnije bilo posla".

Sve što radimo, zavisi od nas: Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović je rekla Srbi na Kosovu ne treba da žive od socijalne pomoći, odnosno samo od onoga što daje Beograd, već da imaju radna mesta.

"Uvek će Beograd da daje (Srbima na Kosovu i Metohiji), ali to nije dovoljno. Moramo da živimo i moramo da imamo nova radna mesta", kazala je ministarka.

Prema njenim rečima, posle formiranja Zajednice srpskih opština lakše će se voditi razgovori između Beograda, Zajednice i EU, kao i sa predstavnicima raznih drugih investicionih fondova, što će olakšati dovođenje investitora, otvoranje fabrika.

Ona je naglasiia da to "apsolutno ne zavisi od Prištine, već od nas".

"I sve ovde što radimo zavisi od nas. I da li ćemo da izađemo na izbore zavisi samo od nas. Da li ćemo da formiramo Zajednicu zavisi samo od nas. I da li ćemo stvarno da se povežemo zavisi od nas. Beograd će sve da učini da zajednički radimo, ali moramo malo i mi (ovde) da uradimo", rekla je srpska ministarka energetike.

Ona je kazala da će kasnije biti dogovoreno gde će biti sedište Zajednice srpskih opština.

"Da li u severnoj Kosovskoj Mitrovici ili na drugom mestu o tome će se kasnije dogovoriti. Mnogo je važnije da se formira Zajednica i da Srbi dobiju svoje institucije", objasnila je ona.

Zorana Mihajlović je kazala da danas u Gračanici razgovara sa predstavnicima kosovskog dela Elektroprivrede Srbije o imovinskim pitanjima o kojima do sada nije bilo razgovora.

"Briselski sporazum i sporazum o energetici ne tiču se imovinskih pitanja. Ono što je važno - postigli smo da ćemo imati jedno preduzeće koje će raditi i snabdevanje i distribuciju (struje)", rekla je Mihajlović.

2024 © - Vesti online