Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 24.11.2013.
12:25
Beta A

"Srbija i CG ka EU kao dva oka u glavi. Tamo su do 2020."

Premijer Crne Gore Milo Đukanović posetiće Srbiju početkom decembra, potvrdio je ministar u Vladi Srbije Branko Ružić i ocenio da su Srbija i Crna Gora postigle "veliki iskorak" u bilaterlanim odnosima i da treba da uđu u EU "kao dva oka u glavi".

Potvrdio dolazak Mila Đukanović početkom decembra
 

U intervjuu za današnje izdanje podgoričke "Pobjede", Ružić je rekao da bi voleo da Srbija i Crna Gora istovremeno uđu u EU do 2020. godine što smatra realnim ciljem "i za ostale države regiona".

Nepisano pravilo da zemlje koje pristupaju EU najpre postanu članice NATO, ali Ružić, zadužen za evropske untegracije, to ne vidi kao prepreku za Srbiju.

"Treba uvažiti gabarite Srbije, poziciju Srbije u regionu, strateške koridore koji prolaze preko naše teritorije, zainteresovanost Ruske Federacije za ovaj region upravo preko Srbije, zainteresovanost Kine, našu orijentaciju prema EU. Mislim da je u čitavom tom konglomeratu naša pozicija najbolja ovakva kakva je, jer svaka druga dovela bi do nekog disbalansa", ocenio je Ružić.

Potvrdio je da će premijer Crne Gore Milo Đukanović, prvi put za deset godina, 9. i 10. decembra zvanično posetiti Srbiju. To će biti Đukanovićeva uzvratna poseta, posle septembarske posete premijera Srbije Ivice Dačića Podgorici.

Đukanović je poslednji put bio u Beogradu marta 2003. godine, na sahrani premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na najnižem nivou odnosi Beograda i Podgorice bili su posle crnogorskog priznanja nezavisnosti Kosova 2008. godine, na šta je Beograd odgovorio proterivanjem ambasadora Crne Gore. U poslednje vreme odnosi su na uzlaznoj putanji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.11.2013. 12:30
Da li ono Crna Gora POSOLI ŽIVU RANU SRBIJI priznajući KOSOVO ? Oni nama staviše do znanja JASNO I GLASNO DA SU IM BRAĆA ŠIPTARI A NE MI KAKO SMO MISLILI . Crnogorci zaslužuju isti tretman kao i Hrvati jer nam isto i žele .
Nedelja 24.11.2013. 12:44
Umeju li naši političari išta da rade osim da nam pričaju o EU. Ne znam nijednu državu kojoj je EU dobro donela a ovi naši političari pričaju o EU kao o kakvoj vrsti spasenja. Tek kada uđemo u EU čeka nas sveopšta propast.
Nedelja 24.11.2013. 12:40
Da nikad, ali NIKAD ne uđem u EU! Ne daj gospode Bože! Uh, daleko ti lijepa kuća od EU. U tu ukletu kuću!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online