Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 23.11.2013.
17:12
Beta A

Dačić: Policajci moraju da se obrazuju

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je njegov cilj da policija bude profesionalna, da joj se vrati ugled koji nekada imala u društvu, kao i da mora da radi bez političkog uticaja, a u korist građana.

Ivica Dačić sa policajcima u Narodnoj skupštini
 

"Policija mora da prati trendove vremena. Ne može da bude sninonim za nestručne i nekvalitetne ljude. Prošlo je to vreme, zato policija i policajci moraju da se obrazuju i da budu stručni", poručio je Dačić u svom govoru policajcima, članovima reprezentativnog Policijskog sidikata Srbije (PSS) koje je danas održao svečanu izbornu skupštinu u zgradi Narodne skupštine Srbije.

Veljko Mijailović opet predsednik sindikata

 

Na izbornoj skupštini je ponovo je za predsednika PSS-a izabran Veljko Mijailović, većinom glasova od prisutnih 169 članova. Mijailović je u kratkom govoru zahvalio članovima sidikata, a posebno ministru Dačiću. Istakao je da ministri pre Dačića nisu prepoznavali zahteve sidikata i da su se uvek "nalazili na margini". PSS je osnovan 5. avgusta 2006. godine i broji 12.850 članova.

Dačić je konstatovao da "ipak ima utisak, da se u policiji ne prate trendovi vremena" i da postoji otpor prema promenama. "Stari Grci su na dan promena godišnjih doba žrtvovali po 100 volova i normalno je da su volovi jedini bili protiv promena", ukazao je premijer.

Ministar policije je dočekan burnim aplauzom i njegov govor često je prekidan aplauzima prisutnih policajaca. Pozitivne reakcije posebno su izazvale Dačićeve reči kada je podsetio da se nekada govorilo milicija i milicioner i da "nema ničeg bolje od toga da policija bude narodna, oslobođena političkog uticaja".

"Nema boljeg nego da budete narodna policija, da ne kažem milicija, koja ne služi interesim vlasti i nijedne stranke, već interesima naroda", poručio je Dačić.

On je kazao da su pred policijom brojni izazovi i da postoji dosta problema. Ukazao je da je dobro što je potpisan kolektivni ugovor između Ministarstva i PSS-a i podsetio da do skora zaposleni u policiji nisu bili plaćeni za noćni rad, da nisu primali jubilaren nagrade, kao i da nisu imali adekvatnu opremu i uniformu.

Dodao je da se u budućnosti moraju jasno definisati opis poslova, ali i procedure za napredovanje. "Ja sam uvek za socijalni dijalog i podržavam sidikalno organizovanje. Ne postoje nerešivi problemi i ja sam čovek s kojim uvek može da se razgovara, ali nerad neće biti plaćen i to nikada nemojte tražiti od mene", kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Subota 23.11.2013. 17:44
Da li je to sad novi vic o pandurima?
Subota 23.11.2013. 17:41
I volovi su napredovali, sada su to volovi marke premijer, voljni promena.
Subota 23.11.2013. 18:07
Сад си се сетио. И ми одавно знамо шта би требало и шта би морало али ви из владе нисте имали слуха за поштене и патриотске предлоге безбројних паметних људи које сте једноставно игнорисали ако су имали толико среће, иначе сте им претили и ућуткивали ко зна све каквим методама. И ово што сад изјављујеш су само празне приче, ништа од тога неће бити сем ако није потребно да се заштите издајници наше отаџбине.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online