Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.11.2013.
16:06
Beta A

Zrenjanin: Radnik optužio direktorku za mobing

Radoslav Ristić, pomoćnik direktora u zrenjaninskoj Gradskoj stambenoj agenciji (GSA) optužio je direktorku te ustanove Jovanu Ljiljak za zlostavljanja na radu. Kako je pojasnio, obraćanjem novinarima i tužbom protiv nadređene samo pokušava da zaštiti sebe i da svojoj porodici obezbedi dalju egzistenciju.

Problemi sa v.d. direktorkom u zrenjaninskoj Gradskoj stambenoj agenciji (Ilustracija)
 

"Sa gospođicom Ljiljak sam pokušao da razgovaram i na miran način da rešim problem, međutim ona se na zakazanom sastanku nije pojavila. Takođe je ignorisala i pozive na sastanke sa oba reprezentativna sindikata u preduzeću, a samim tim i sa većinom zaposlenih. Nakon toga gospođica Ljiljak je počela da galami, da me vređa, šikanira i odnosi se prema meni neprikladno. Ova tužba će pokazati kako se sa ljudima ne treba igrati, jer primera za to je puno. Nazivala nas je nemoralnima, bacala olovke i govorila da će nam duša goreti u paklu. Zbog toga ja danas pričam u ime svih zaposlenih, koji su u strahu i koji bi želeli da se ova situacija što pre reši", rekao je "mobingovani" Radoslav Ristić, koji je naveo da je bio jedan od kandidata koji su se prijavili na konkursu za direktora zrenjaninske GSA koji je Grad raspisao krajem juna.

Ristić je dodao da će, ako bude potrebno, pomoć potražiti i u Strazburu.

Jovana Ljiljak je navela da se navodno zlostavljanje sastoji samo u tome što traži da radnici GSA rade svoj posao i zarade platu.

"Jedino što tražim od radnika GSA je da ovo javno preduzeće pospeši naplatu poslovnog prostora u vlasništvu grada, a ne da dug zakupaca kao u nekoliko prethodnih godina naraste na skoro 150 miliona dinara, a da s druge strane poslovni prostor u gradu propada jer nema para za njegovo održavanje", navela je Ljiljak i dodala da je cilj kampanje da bude smenjena s mesta direktora.

"Orkestriranoj kampanji dužnika među kojima su najveći pojedini funkcioneri vladajuće stranke očigledno je cilj da budem smenjena sa mesta direktora, odnosno da više od radnika GSA ne tražim da rade svoj posao i da se za, nemalu platu, zameraju lokalnim političarima i istovremeno privatnim preduzetnicima", navela je Jovana Ljiljak, koja je nedavno u obraćanju medijima saopštila imena najvećih dužnika, među kojima su i funkcioneri Srpske napredne stranke.

Gradska stambena agencija je jedino zrenjaninsko javno preduzeće koje, uz regionalni Radio Zrenjanin, i pored dva raspisana konkursa još nije dobilo direktora po novom zakonu, a Jovana Ljiljak je vršilac dužnosti direktora.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online