Petak 22.11.2013.
16:06
Beta

Zrenjanin: Radnik optužio direktorku za mobing

Problemi sa v.d. direktorkom u zrenjaninskoj Gradskoj stambenoj agenciji (Ilustracija)
 

"Sa gospođicom Ljiljak sam pokušao da razgovaram i na miran način da rešim problem, međutim ona se na zakazanom sastanku nije pojavila. Takođe je ignorisala i pozive na sastanke sa oba reprezentativna sindikata u preduzeću, a samim tim i sa većinom zaposlenih. Nakon toga gospođica Ljiljak je počela da galami, da me vređa, šikanira i odnosi se prema meni neprikladno. Ova tužba će pokazati kako se sa ljudima ne treba igrati, jer primera za to je puno. Nazivala nas je nemoralnima, bacala olovke i govorila da će nam duša goreti u paklu. Zbog toga ja danas pričam u ime svih zaposlenih, koji su u strahu i koji bi želeli da se ova situacija što pre reši", rekao je "mobingovani" Radoslav Ristić, koji je naveo da je bio jedan od kandidata koji su se prijavili na konkursu za direktora zrenjaninske GSA koji je Grad raspisao krajem juna.

Ristić je dodao da će, ako bude potrebno, pomoć potražiti i u Strazburu.

Jovana Ljiljak je navela da se navodno zlostavljanje sastoji samo u tome što traži da radnici GSA rade svoj posao i zarade platu.

"Jedino što tražim od radnika GSA je da ovo javno preduzeće pospeši naplatu poslovnog prostora u vlasništvu grada, a ne da dug zakupaca kao u nekoliko prethodnih godina naraste na skoro 150 miliona dinara, a da s druge strane poslovni prostor u gradu propada jer nema para za njegovo održavanje", navela je Ljiljak i dodala da je cilj kampanje da bude smenjena s mesta direktora.

"Orkestriranoj kampanji dužnika među kojima su najveći pojedini funkcioneri vladajuće stranke očigledno je cilj da budem smenjena sa mesta direktora, odnosno da više od radnika GSA ne tražim da rade svoj posao i da se za, nemalu platu, zameraju lokalnim političarima i istovremeno privatnim preduzetnicima", navela je Jovana Ljiljak, koja je nedavno u obraćanju medijima saopštila imena najvećih dužnika, među kojima su i funkcioneri Srpske napredne stranke.

Gradska stambena agencija je jedino zrenjaninsko javno preduzeće koje, uz regionalni Radio Zrenjanin, i pored dva raspisana konkursa još nije dobilo direktora po novom zakonu, a Jovana Ljiljak je vršilac dužnosti direktora.

2024 © - Vesti online