Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 20.11.2013.
02:57
Beta A

Čurkin u UN: Rezolucija 1244 i dalje ključni dokument za Kosovo

Ambasador Rusije Vitalij Čurkin na sednici Saveta bezbednosti ocenio da je rezolucija 1244 Saveta bezbednosti i dalje ključni dokument u vezi sa Kosovom, i dodao da je izborni proces na Kosovu pokazao "koliko je tamošnja situacija krhka i eksplozivna".

Branio Srbiju: Vitalij Čurkin, ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama
 

Čurkin je ocenio da se oni koji stoje iza izbornih incidenata "moraju biti privedeni pravdi". Takođe je ukazao da se izbeglice sa Kosova suočavaju sa nepravdama, i da kosovski Albanci "blokiraju ostvarivanje njihovih imovinskih prava".

Prema Čurkinovim rečima, nema napretka u istrazi povodom uzimanja ljudskih organa koju je pokrenuo član parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dik Marti. Čurkin je u svetlu tih činjenica rekao da "čudno deluju pozivi" da se misija UNMIK-a povuče sa Kosova.

Šef UNMIK-a Farid Zarif ocenio je da "izolovani incidenti" na lokalnim izborima od 3. novembra "nisu uticali na ukupni izborni proces". Kako je rekao Zarif, odziv na lokalnim izborima je u mnogim oblastima Kosova bio "bez presedana", a sprovođenje izbornog procesa ukazuje da kosovsko društvo postaje sve zrelije.

Zarif je, međutim, ocenio da na severu Kosova "i dalje postoje značajne tenzije".

Šef UNMIK-a je takođe rekao da je period posle izbora ključan za konsolidaciju odnosa Beograda i Prištine i bitan je za dugotrajnu stabilnosti i pomirenje.

Zarif je rekao da su se obe strane posvetile ključnim koracima ka evropskoj budućnosti i da sprovode značajne reforme.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.11.2013. 03:31
Gospodine Curkine ovo sto ste rekli treba hitno preneti nasim evropejcima Dacicu i druzini.Ocigledno da su oni na to zaboravili jer EU nema alternativu pa makar crkli gladni i bosi.Umesto da na pocetku pregovore oko Kosova prenesu Ujedinjenim nacijama gde Srbija ima saveznika ovi nasi balvani se uhvatili one Estonove koja potura Athisarijev plan.Ono sto Nato nije ostvario bombardovanjem sredice ovi nase izdajice.Dokle god nam vlast kroje Americke ambasade nece biti ekonomskog oporavka jer samo slaba Srbija moze da se ucenjuje.Sve te izbeglice nece dobiti nikakvu kompezaciju posto su Srbi a njihovi takozvani lideri putuju po svetu i izvinjavaju se i kutri i murti.
Sreda 20.11.2013. 09:20
1244 je samo jedan broj koji na žalost za zapad nema nikakvu vrednost,a reči g-dina ambasadora su bolna istina nad kojom, bi trebalo da se zapitaju pojedinci.O šefu umnika i njegovim sramim izjavama-no coment.
Sreda 20.11.2013. 09:59
Поблем наше државе нису политичари, те моралне наказе, него ми, бирачи, који ни на једним изборима нисмо казнили оне који су у предизборној кампањи причали једно а после избра радили сасвим друго. Ово што причам је сећање превареног члана СПС и његово сећање на понашање браће Шкундрић у предизорној кампањи на општини Вождовац 2008. Најружније речи којих се човек може сетити браћа Шкундрић се изговарали о ДС да би месец дана касније ушли у ортаклук са тим истим ДС. Или, сетимо се избора 2012 и предизборних кампања СНС. Да су у преизборној кампањи причали ово што данас раде нит би они прешли цензус нити би Тома Мастер Николић би то што јесте.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online